Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rooney dal vzpomenout na Beckhama a ohromil Ameriku

Fenomenálním gólem z vlastní poloviny hřiště se ve středečním utkání MLS proti Orlandu blýskl Wayne Rooney. Třiatřicetiletý útočník rozhodl devátou brankou v sezoně o vítězství DC United 1:0 a pomohl týmu z Washingtonu k posunu na třetí místo v tabulce Východní konference.

Wayne Rooney (vlevo) slaví se spoluhráči z DC United gól v MLS
zdroj: USA TODAY Sports autor: Geoff Burke

K Rooneymu se v 10. minutě odrazil míč po akci soupeře. Bývalý reprezentační kapitán Albionu se následně vůbec nerozpakoval, napálil míč na branku Orlanda, jeho rána z 65 metrů přeletěla strážce svatyně soupeře Briana Rowea a skončila v síti.

"Už o chvíli dřív jsem si všiml, že je gólman daleko z branky. Když se ke mně dostal míč, hned jsem věděl, co udělám. Naštěstí to vyšlo," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Rooney se v MLS blýskl gólparádou a zajistil DC United vítězství

Rooney gólem z vlastní poloviny hřiště napodobil Marca Etcheverryho, Michaela Parkhursta, Dwayna De Rosaria či Davida Beckhama.

Historicky nejlepšímu anglickému kanonýrovi se obdobný kousek podařil už potřetí. V Premier League takto dvakrát nachytal brankáře West Hamu: v roce 2014 v dresu Manchesteru United a o tři roky později jako hráč Evertonu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články