Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Ronaldo zařídil penaltou v nastavení výhru s Janovem. Juventus se posunul do čela před Inter

Ve vyhroceném utkání na sebe vzala v úplném závěru zodpovědnost persona domácích. Cristiano Ronaldo v 10. kole italské ligy zařídil proměněnou penaltou v šesté minutě nastavení výhru Juventusu doma 2:1 s Janovem, v zápase padly tři červené karty. "Stará dáma" se dostala do čela Serie A o bod před Inter Milán. Bergamo remizovalo na hřišti Neapole 2:2. 

Cristiano Ronaldo slaví gól proti Janovu
zdroj: Reuters autor: Massimo Pinca

Vedení Juventusu obstaral v 36. minutě obránce Leonardo Bonucci. Za čtyři minuty přišel s odpovědí Christian Kouamé. Juventus měl od 51. minuty na hřišti o jednoho muže víc, protože záložník hostů Francesco Cassata obdržel druhou žlutou kartu.

O deset minut později dostal červenou kartu za nesportovní chování také náhradní brankář Federico Marchetti. Tři minuty před koncem základní hrací doby se síly na hřišti vyrovnaly, protože byl vyloučen i domácí záložník Adrien Rabot.

V nastavení jeden z janovských hráčů ve vápně fauloval a rozhodčí po konzultaci s videem potvrdil penaltu, z které Ronaldo nezaváhal. Juventus nenašel přemožitele ani v desátém ligovém utkání v sezoně. V brance domácích dostala přednost před Wojciechem Szczesným jednačtyřicetiletá klubová legenda Gianluigi Buffon.

Neapol natáhla neporazitelnost na sedm soutěžních zápasů, naopak Atalanta nevyhrála ve čtvrtém z posledních šesti soutěžních utkání.

Neapol poslal do vedení v 16. minutě Nikola Maksimovič, čtyři minuty před koncem úvodního poločasu srovnal Remo Freuler. Vedení na stranu domácích vrátil v 71. minutě Arkadiusz Milik, jenže o čtvrt hodiny později srovnal Josip Iličič.

AS Řím zvítězilo na hřišti Udine 4:0. První branku vstřelil Nicolo Zaniolo. Ve 32. minutě se nechal vyloučit hostující zadák Federico Fazio, jenže Chris Smalling šest minut po přestávce zvýšil náskok Římanů a tři minuty po něm přidal třetí zásah Justin Kluivert. Konečné skóre stanovil z penalty Aleksandar Kolarov. Od začátku druhého poločasu nastoupil za Udine český záložník Antonín Barák.

AS Řím neprohrálo v lize popáté za sebou stejně jako městský rival Lazio, který si poradil s FC Turín také 4:0. Dvakrát se prosadil útočník Ciro Immobile a jednou obránce Francesco Acerbi. Poslední gól padl po vlastní trefě Andrey Belottiho.

Cagliari porazilo Boloňu 3:2, o což se dvěma góly zasloužil Joao Pedro. Za poražený tým odehrál celý zápas Ladislav Krejčí. Naopak záložník Sampdorie Janov Jakub Jankto pouze ze střídačky sledoval, jak jeho mužstvo remizovalo s Lecce 1:1. Fiorentina zdolala Sassuolo na jeho hřišti 2:1.

Italská fotbalová liga - 10. kolo:

Neapol - Bergamo 2:2 (16. Maksimovič, 71. Milik - 41. Freuler, 86. Iličič), Juventus Turín - FC Janov 2:1 (36. Bonucci, 90.+6 Ronaldo z pen. - 40. Kouamé), Lazio Řím - FC Turín 4:0 (33. a 70. z pen. Immobile, 25. Acerbi, 90. vlastní Belotti), Udine - AS Řím 0:4 (14. Zaniolo, 51. Smalling, 54. Kluivert, 64. Kolarov z pen.), Sampdoria Janov - Lecce 1:1 (90.+2 Ramírez - 8. Lapadula), Sassuolo - Fiorentina 1:2 (24. Boga - 63. Castrovilli, 82. Milenkovič), Cagliari - Boloňa 3:2 (48. a 83. Joao Pedro, 72. Simeone - 23. Santander z pen., 90.+1 vlastní Olsen), AC Milán - Spal Ferrara 1:0 (63. Suso).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články