Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

V českém souboji slavil Krejčí. Inter zaváhání Juventusu využít nedokázal

První místo v italské lize mohlo opět měnit majitele. Vedoucí Juventus v 9. kole podruhé v sezoně ztratil body, když v Lecce uhrál pouze remízu 1:1, a dal šanci Interu. Jenže milánský celek ji nezužitkoval, když si doma také rozdělil body s Parmou 2:2. Souboj českých reprezentantů vyzněl pro Ladislava Krejčího. Boloňa si poradila 2:1 se Sampdorií s Jakubem Janktem.

Paolo Dybyla
zdroj: REUTERS autor: Ciro De Luca

Hráči Juventusu se dostali do vedení v 50. minutě, z penalty skóroval Paulo Dybala. O šest minut později však měl nováček soutěže Lecce také k dispozici pokutový kop, který proměnil Marco Mancosu. Lecce tak po týdnu obralo o body dalšího zvučného soupeře, v neděli remizovalo na hřišti AC Milán.

Hostům chyběl portugalský útočník a nejdražší posila v historii klubu Cristiano Ronaldo, který odpočíval po reprezentačních povinnostech a úterním utkání Ligy mistrů. Do Lecce slavný Portugalec ani neodcestoval.

Inter šel do utkání jako favorit. Úvodní branku vstřelil ve 23. minutě Antonio Candreva, jenž navázal na úterní trefu z Ligy mistrů proti Dortmundu. Parmě se podařilo do přestávky stav otočit, prosadili se Yann Karamoh a Gervinho. Vyrovnání na konečných 2:2 zařídil šest minut po půli Romelu Lukaku.

Atalanta vyrovnala rekord, Neapol nečekaně ztratila

Nečekanou ztrátu zaznamenala čtvrtá Neapol, která s předposledním týmem Spal Ferrara remizovala 1:1. Naopak Bergamo rozstřílelo 7:1 Udine a vyrovnalo své nejvyšší domácí vítězství. Debakl na straně hostů, kteří jen o gól zaostali za nelichotivým klubovým rekordem, sledoval český reprezentant Antonín Barák pouze z lavičky.

Neapol sice vedla po zásahu Arkadiusze Milika, ale za domácí srovnal Jasmin Kurtič. Hosté tak promarnili šanci využít zaváhání vedoucího Juventusu a druhého Interu Milán, jejichž hráči v devátém kole remizovali. Neapol je se 17 body čtvrtá, o tři body za Bergamem. Juventus vede s 23 body, Inter má na kontě 22 bodů.

O rekordním vítězství Bergama rozhodl třemi góly, z toho dvěma z penalt, Luis Muriel. Dvě branky přidal Josip Iličič a o zbývající zásah se postaral Amad Traoré. Atalanta výhrou 7:1 vyrovnala své nejvyšší vítězství, kterým dosud byl triumf 7:1 nad Terstem z ročníku 1951/1952.

Na páté místo se posunul AS Řím díky vítězství 2:1 nad AC Milán. Po úvodním zásahu Edina Džeka sice hosté po pauze vyrovnali díky brance Thea Hernandeze, ale výhru domácím zajistil Nicolo Zanolo a krizi prodloužil Rossoneri. Milánský celek ve dvou zápasech pod novým trenérem Stefanem Piolim získal jeden bod a z posledních šesti zápasů vyhrál jen jednou.

Češi v akci

Aleš Matějů odehrál celé utkání v dresu Brescie, která podlehla v Janově 1:3. Další Čech Jaromír Zmrhal zůstal na lavičce hostů jako nevyužitý náhradník. Brescia šla do vedení zásluhou Sandra Tonaliho, za domácí tým otočili výsledek Kevin Agudelo, Christian Kouamé a Goran Panděv.

Boloňa si poradila 2:1 se Sampdorií a po pěti zápasech se dočkala vítězství. Naopak janovský celek, za který nastoupil Jakub Jankto, prohrál v sezoně posedmé a je stále poslední.

Boloňu poslal do vedení v 48. minutě Rodrigo Palacio. Sampdoria srovnala v 64. minutě krátce po Janktově odchodu ze hřiště zásluhou Manila Gabbiadiniho, ale výhru domácím zajistil v 78. minutě Mattia Bani. Boloňa, za kterou Krejčí odehrál celý zápas, je v tabulce desátá, hosté jsou poslední a od příček zajišťujících záchranu je dělí čtyři body.

Výsledky 9. kola italské ligy:

Lecce - Juventus Turín 1:1 (56. Mancosu z pen. - 50. Dybala z pen.), Hellas Verona - Sassuolo 0:1 (50. Djuričič), Inter Milán - Parma 2:2 (24. Candreva, 51. Lukaku - 26. Karamoh, 30. Gervinho), FC Janov – Brescia 3:1 (66. Agudelo, 75. Kouamé, 79. Panděv - 34. Tonali), Boloňa - Sampdoria Janov 2:1 (48. Palacio, 78. Bani - 64. Gabbiadini), Bergamo - Udine 7:1 (35. z pen., 48. a 74. z pen. Muriel, 21. a 43. Iličič, 52. Pasalič, 83. Traoré - 12. Okaka), FC Turín - Cagliari 1:1 (69. Zaza - 40. Nández), Spal Ferrara - Neapol 1:1 (16. Kurtič - 9. Milik), AS Řím - AC Milán 2:1 (38. Džeko, 58. Zaniolo - 55. Hernandez), Fiorentina - Lazio Řím 1:2 (28. Chiesa - 22. Correa, 89. Immobile).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články