Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ronaldo zahodil penaltu, ale Juventus o postup do pohárového finále nepřišel

Po tříměsíční koronavirové pauze se rozběhl profesionální fotbal také v Itálii. V odvetném utkání semifinále národního poháru remizoval Juventus s AC Milán 0:0. Úřadující mistři Serie A uhráli před prázdnými tribunami bezbrankovou remízu a díky výsledku 1:1 v prvním duelu postoupili do finále. Klid mohl turínskému velkoklubu dodat už po čtvrt hodině Cristiano Ronaldo, ale neproměnil pokutový kop.

První zápas semifinále se hrál na San Siru už 13. února, od března se poté fotbal na Apeninském poloostrově zastavil kvůli šíření koronaviru.

Odveta začala minutou ticha za oběti pandemie, která Itálii těžce postihla, a následně potleskem zdravotníkům. Už v 16. minutě dostal Juventus šanci jít do vedení, když Andrea Conti zahrál v pokutovém území rukou. K míči se postavil hvězdný Portugalec Ronaldo, jenž v prvním duelu vyrovnal v nastavení, ale tentokrát neskóroval nastřelil jen pravou tyč.

Je nám líto, video expirovalo.
Ronaldo neproměnil penaltu, ale Juventus prošel do finále poháru

O několik sekund později oslabil v pokračující akci hostující tým Chorvat Ante Rebič, který "kung-fu kopem" srazil Danila a viděl rovnou červenou kartu. Milán sice dlouhou hru v deseti zvládl bez inkasování, ale gól potřebný k postupu nevstřelil.

Druhá semifinálová dvojice Neapol - Inter Milán má na programu semifinále v sobotu, úvodní střetnutí vyhrála Neapol 1:0.

Italská Serie A, kterou vede Juventus o bod před Laziem Řím, bude pokračovat příští víkend 20. června.

Semifinále Italského fotbalového poháru - odveta:

Juventus - AC Milán 0:0
ČK: 17. Rebič (Milán).
První zápas 1:1, postoupil Juventus.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články