Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rok 2021 na sítích: Brokařská pohádka, srdce pro Šafránkovou a Schickův padající list

Sociální síť. Místo, kde se mladá generace zdržuje častěji než ve škole a řeší v reálném čase životní radosti i strasti, ale také platforma pro publikaci videí či fotografií ze sportovního světa. I v letošním roce, který je opět výrazně ovlivněn pandemií koronaviru, jsme nashromáždili množství příspěvků po nezapomenutelných výkonech. Srdečně vás zveme na společné zavzpomínání...

Kamarádi Kostelecký a Lipták slaví olympijské medaile
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

LEDEN - BŘEZEN:

Před glorifikací olympijských medailistů nebo držitelů rekordů si pojďme připomenout další z úspěchů Ester Ledecké, která ve sjezdu Světového poháru v Crans-Montaně nestačila jen na Italku Sofii Goggiaovou.

Její fantastickou jízdu zhlédlo na facebooovém profilu ČT sport přes 1,4 milionu diváků - větší sledovanost zde nemělo žádné jiné video.      

V lednu oslovil příznivce i fotbalista Tomáš Souček. Pozápasový rozhovor záložníka West Hamu o nabitém vánočním programu a bramborovém salátu se okamžitě proměnil ve virální hit jak v Anglii, tak v Česku.

Opomenout nelze ani házenkářské umění Gauthiera Mvumbiho z Demokratické republiky Kongo. "El Gigante", jak sám sebe během mistrovství světa v Egyptě označil, se stal bezesporu nejpopulárnějším hráčem turnaje.      

Fotbalista Glen Kamara se populárním hráčem v tuzemsku rozhodně nestal. Záložník skotského Rangers FC obvinil po březnové odvetě osmifinále Evropské ligy z rasismu obránce Slavie Ondřeje Kúdelu, což následně vyeskalovalo v kauzu, kterou na sociálních sítích houfně řešili fanoušci, novináři i politici.         

Přestože do dnešního dne neexistuje žádný důkaz o vině českého reprezentanta, inkasoval Kúdela od UEFA desetizápasový trest a nezahrál si mimo jiné na letním mistrovství Evropy.  

DUBEN - ČERVEN:

Na velkém turnaji, konkrétně hokejovém mistrovství světa, si naopak zahrál Jakub Flek a v utkání skupinové fáze proti Švédsku ukázal fenomenální rychlostní dispozice.    

Národní tým sice ve čtvrtfinále kousal po porážce 0:1 vyřazení s Finskem a prodloužil medailové čekání, ale trefa rodáka z Mariánských Lázní stojí za zpětné zhlédnutí.      

Statisíce zhlédnutí si na Facebooku ČT sport vysloužilo i dojemné gesto tenistky Barbory Krejčíkové, která po postupu do finále grandslamového Roland Garros pozdravila do nebe zesnulou herečku Libuši Šafránkovou.

Srdce fanoušků otevřel v červnu také fotbalista Patrik Schick, jenž legendárním gólem z téměř 50 metrů proti Skotsku pojistil české reprezentaci vítězství v zahajovacím duelu evropského šampionátu.         

Do role záporné hrdinky se naopak obsadila fanynka na cyklistické Tour de France. Její kartonová cedule zasahující do silnice totiž srazila v čele pelotonu jedoucího Němce Tonyho Martina a následně upadly desítky závodníků za ním.

ČERVENEC - ZÁŘÍ:

Vrchol sportovního roku 2021 přišel v červenci a srpnu na olympiádě v Tokiu, ale ještě před ní zazářil Karsten Warholm, který během mítinku Diamantové ligy v Oslu překonal světový rekord v běhu na 400 metrů překážek. Čas 46,70 navíc později v Tokiu vylepšil o dalších 76 setin.

Olympijské zlato si odvezl také kvintet českých reprezentantů - judista Lukáš Krpálek, vodní slalomář Jiří Prskavec, brokař Jiří Lipták a tenisový pár Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková.     

Na sociálních sítích se nejvíce diskutovalo o finále sportovních střelců, v němž Lipták porazil v dramatickém souboji kamarádů stříbrného Davida Kosteleckého. Ten si po triumfu v Pekingu 2008 pověsil na krk druhou medaili z Her.

Fotbalisté Lionel Messi a Cristiano Ronaldo si medaile z Her na krk nepověsili, ale jejich přestupy do Paris Saint-Germain, respektive Manchesteru United, spustily v internetovém světě vlnu komentářů a sdílení také.  

ŘÍJEN - PROSINEC:

Virálním se stal i emotivní proslov Barbory Krejčíkové po vítězství na Turnaji mistryň v Guadalajaře, během kterého rozplakala mimo jiné legendární tenistku Martinu Navrátilovou. Po převzetí trofeje a poděkování spoluhráčce, soupeřkám a sponzorům totiž přiblížila mexickému publiku sametovou revoluci v Československu v roce 1989.

Krátce po 32. výročí listopadových událostí navíc potěšila tuzemské příznivce i Markéta Davidová. Čtyřiadvacetiletá biatlonistka neminula ve vytrvalostním závodu ve švédském Östersundu ani jeden terč a nejlepším způsobem odstartovala sezonu Světového poháru.

Medailovou tečku za letošním sportovním rokem udělala mužská florbalová reprezentace na mistrovství světa. Svěřenci trenéra Petriho Kettunena sice v duelu o bronz prohrávali už 1:3, ale nakonec vyhráli 4:3 v prodloužení. Rozhodující gól vstřelil v čase 64:38 Filip Langer po nezištné přihrávce Marka Beneše.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články