Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Schick po gólparádě v Glasgow: Periferně jsem se podíval a práskl to tam

V pozápasovém rozhovoru zářil spokojeností a mimo jiné uvedl, že utkání se Skotskem odehrál v hlavě třikrát ještě před úvodním hvizdem. O fenomenálním gólu na 2:0 však Patrik Schick pravděpodobně ani nesnil. Česká reprezentace vstoupila i jeho zásluhou do evropského šampionátu vítězně a ideálně se naladila na druhé střetnutí ve skupině D proti Chorvatsku.

Patrik Schick se raduje z gólu ve skotské síti
zdroj: REUTERS

"Je to skvělé. Hrozně jsem se na Euro těšil, čekání bylo dlouhé. Zápas byl těžký a stál nás strašně moc sil. O to víc je super, že jsme ho zvládli s nulou vzadu," chválil Schick, který byl pro ostrovního soupeře stálou hrozbou. 

Jeho první nebezpečnou střelu v 15. minutě ještě brankář David Marshall zneškodnil, ale krátce před přestávkou už kapituloval. "Po sérii rohů to tam lítalo ze všech stran. Viděl jsem Cufa (Coufala, pozn. autora), že má míč a že ho pošle dovnitř. Našel jsem si ho, dostal se před obránce a zapadlo to pěkně za tyč," popsal s úsměvem.    

Po návratu z kabin navíc útočník Leverkusenu přidal druhou trefu, na kterou se bude v Česku ještě mnoho let vzpomínat. Střelu skotského stopera Granta Hanleyho zablokoval Tomáš Souček, k odraženému balonu přiběhl nejdříve Schick a utěšenou ranou překonal vyběhnuvšího Marshalla - ten se marně snažil vrátit mezi tyče a nakonec se třepotal v síti společně s míčem.     

Podle UEFA jde o rekord, míč totiž letěl ze vzdálenosti 49,7 metru. Předchozí maximum činilo 38,6 metru. "Byla to třešnička. Už během utkání jsem si všiml, že brankář chodí hodně vysoko. Periferně jsem se v ten moment podíval, byl opět venku a práskl jsem to tam," dodal Schick.

Souček a Özil: O gólu šampionátu je jasno

Svého spoluhráče ocenil mimo jiné i Souček, jenž si u jednoho z nejkrásnějších gólů v novodobé historii národního týmu připsal kuriózní asistenci. "Ostatní už se nemusí snažit o gól šampionátu, ten je po dnešku daný. Je úžasné, jak to trefil. A o to lepší, že nám to pomohlo k cennému vítězství 2:0," prohlásil záložník West Hamu.

V podobném duchu složil Schickovi poklonu i hvězdný Němec Mesut Özil, který v současnosti hraje za Fenerbahce. "Tuším, že o nejlepším gólu turnaje je jasno už teď," napsal na Twitteru.  

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články