Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Reprezentace vyzve v přípravě Kanadu, bude se hrát v Olomouci

Praha – Čeští fotbalisté se nedostali do baráže o mistrovství světa 2014, a tak si na listopad domluvili alespoň přípravný zápas. V tom se 15. listopadu utkají v Olomouci s výběrem Kanady, který se rovněž na světový šampionát neprobojoval. Půjde o poslední vystoupení národního celku v tomto kalendářním roce.

"Tenhle čas je pro fotbalové příznivce v Olomouci a okolí přijatelnější než večerní výkop zápasu," uvedl tiskový mluvčí národního týmu Jaroslav Kolář.

Vedení reprezentace poté, co národní tým nepostoupil do baráže, zvažovalo několik variant soupeřů. Ve hře byl zápas na půdě Severního Irska nebo domácí souboj s Jižní Koreou. Asijský celek ale chtěl hrát až v úterý 19. listopadu, zatímco Češi se přikláněli vzhledem ke snadnějšímu uvolňování hráčů kluby k pátku.

Úterní termín tak český tým nevyužije. Mužstvo povede dočasný kouč Josef Pešice, který přebral reprezentaci po zářijovém odstoupení Michala Bílka a dosáhl s ní na dvě výhry v závěru kvalifikace na Maltě a v Bulharsku.

Kanaďané také neprošli na světový šampionát, v kvalifikaci zemí Severní a Střední Ameriky skončili v předposledním kole a do závěrečné fáze nepostoupili. S výběrem ze země javorového listu si Češi zatím zahráli jednou v přípravě před deseti lety a v Teplicích vysoko zvítězili 5:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články