Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Řepka: Za plivnutí na Volešáka se omlouvám

Praha - Kapitán fotbalistů Sparty Tomáš Řepka se omluvil za plivnutí na záložníka Ladislava Volešáka ze Slovácka, za které mu hrozí zákaz startu až v osmi zápasech. Šestatřicetiletý obránce v rozhovoru pro deník Právo prohlásil, že před disciplinární komisi půjde s pokorou a trest přijme. "Ke mně patří ostrá hra, sem tam nějaká prudší slovní reakce na hřišti. Nálepku drsňáka unesu, ale sprosťáka, který plive... To ne. Stydím se za tu reakci a omlouvám se spoluhráčům, které jsem oslabil, a také fanouškům a všem sparťanům. Fakt mě to mrzí," uvedl Řepka.

Sparťanský kapitán na Volešáka plivl po vzájemném souboji, kdy mu záložník šlápl na kotník. "Co na to říct... Jednal jsem v emoci, cítil jsem křivdu. Kdyby ten faul sudí písknul a dal mu třeba i žlutou kartu, nereagoval bych tak," řekl Řepka. "Jenže ten moment už nevrátím. Bylo to z mojí strany šílené a nesmyslné," dodal.

V utkání, které Sparta vyhrála 2:1, Řepka potrestán nebyl, ale na základě televizních záběrů mu disciplinární komise zastavila činnost a pozvala si ho na čtvrteční zasedání. "Tady není o čem diskutovat. Půjdu tam s pokorou a omluvím se. Trest přijmu," uvedl.

Tomáš Řepka o médiích

"Bylo mi jasné, že se to v médiích rozmázne. Na to jsem zvyklý, když do mě šijou. Jen nesnáším lži a útoky na rodinu. V tomhle případě jsem si ale naběhl. Můžu si myslet, že to bylo nafouknuté, ale udělal jsem to. Byla to ode mne strašná hloupost."

Letenský tým už musel bez klíčového obránce nastoupit v Českých Budějovicích a prohrál 0:1. "Osobně jsem tam nebyl, ale samozřejmě jsem zápas sledoval a hrozně trpěl. Štve mě to, když kapitán mužstva není na hřišti, protože je v trestu," řekl.

Přestože zdaleka nejde o Řepkův první disciplinární prohřešek, horkokrevný stoper prý nemůže slíbit, že se najednou změní. "Jsem, jaký jsem, ale něco takového už se prostě stát nesmí," poznamenal s tím, že se snaží na hřišti ovládat. "Celou minulou sezonu jsem odehrál bez problémů, víc než dva roky jsem takový problém neměl," přidal. "S věkem si uvědomuji, že se prostě takhle chovat nemůžu. Ani jako kapitán, ani jako dospělý chlap a už vůbec ne fotbalista, který má školu žáčků. Ti kluci to viděli nebo se to dočetli. I před nimi se stydím," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články