Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Řepka za plivanec pyká. Disciplinárka mu pozastavila činnost

Praha - Disciplinární komise fotbalového svazu dnes s okamžitou platností pozastavila činnost sparťanskému kapitánovi Tomáši Řepkovi za to, že v sobotním ligovém utkání plivl na Ladislava Volešáka ze Slovácka. Řepka, kterého prý za jeho přestupek už nespecifikovaným způsobem potrestala i Sparta, tak nesmí v neděli nastoupit v Českých Budějovicích. Komise si Řepku předvolala na své další zasedání příští čtvrtek, kdy s ním oficiálně zahájí řízení. Na něm má také rozhodnout o konečné výši trestu. Informoval o tom mluvčí komise Jaroslav Kolář.

Podle něj se Řepkovi bude vyměřovat trest podle příkladového sazebníku, kde je hrubé nesportovní chování, jak komise Řepkův čin ohodnotila, stanovena sazba zákazu startu na dva až osm zápasů. Už dnes disciplinární komise pozastavila Řepkovi činnost, protože se její členové shodli na tom, že se šestatřicetiletý obránce dopustil nesportovního chování.

Rozhodčí a delegát si při zápasu Sparty se Slováckem incidentu nevšimli, a tudíž se o něm nezmínili v zápisu o utkání. Komise však vycházela ze záběrů České televize, které Řepkovo plivnutí odhalily, což vzápětí potvrdil i Volešák.

Sparta dnešní verdikt disciplinární komise přijala bez námitek. Řepka je podle tiskového mluvčího klubu Ondřeje Kasíka připraven příští čtvrtek dorazit na jednání, kde by se měl dozvědět, jak bude potrestán. "Sparta i Tomáš rozhodnutí komise akceptují. Nemáme problémy se za týden zúčastnit zasedání komise," uvedl Kasík. 

Vedení Sparty prý Řepkův incident už také projednávalo a kapitán týmu byl potrestán, ale Kasík odmítl postih konkretizovat. "Pro Tomáše vyplývají interní sankce z jeho profesionální smlouvy," řekl Kasík na adresu hráče, jenž má za sebou řadu disciplinárních prohřešků.

Je nám líto, video expirovalo.
Řepka má od disciplinárky stopku
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články