Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Real využil zaváhání Barcelony, která nepřekonala Vaclíka. Celta Vigo nasázela šest branek

První ztrátu po koronavirové pauze zapsala Barcelona. V očekávaném magnetu 30. kola remizovala v Seville 0:0 a dala šanci Realu Madrid k bodovému dorovnání v čele španělské nejvyšší soutěže. "Bílý balet" toho využil, když zvítězil na půdě šestého San Sebastianu 2:1. Atlético Madrid udolalo 1:0 Valladolid a dostalo se na třetí místo o skóre před Sevillu. Střelecké hody prožila Celta Vigo, která zničila Alavés hrající téměř hodinu v desíti 6:0.

Fotbalisté Realu Madrid se radují
zdroj: ČTK/AP autor: Alvaro Barrientos

Favorit z Madridu byl v utkání aktivnější, dlouho však nedokázal otevřít obranu soupeře. To se podařilo až v 50. minutě, kdy se po faulu na Viníciuse Júniora trefil z penalty kapitán "bílého baletu" Sergio Ramos. Pojistku si Real připravil o 20 minut později, kdy si přetažený centr na první pohled rukou zpracoval Karim Benzema a skóroval. Videorozhodčí však branku uznal. Trefa Mikela Merina už domácím na zisk bodů nestačila.

Barcelona přijela na stadion Ramóna Sáncheze Pizjuána v dobrém rozpoložení. V předchozích dvou vítězných zápasech po koronavirové pauze neinkasovala a vstřelila šest gólů, ale tentokrát další nepřidala.

Utkání se neslo ve znamení defenzivního umění a ani jeden z týmů si nevypracoval množství šancí. Za zmínku stojí snad jen rána hostujícího Luise Suáreze v 88. minutě, která jen těsně minula břevno, a střela domácího Sergia Reguilóna. Ten měl na kopačce v nastaveném čase rozhodnutí, ale jeho pokusu z malého vápna scházela potřebná razance.

Lionel Messi se snaží překonat sevillského brankáře Tomáše Vaclíka
zdroj: REUTERS autor: Marcelo del Pozo

Atlético se dostalo výhrou nad Valladolidem na třetí místo

Atlético by o příčku zajišťující účast v Lize mistrů nemohlo přijít ani v případě porážky, protože Getafe jen remizovalo 1:1 s Eibarem.

Bilbao si díky brzké trefě Iňiga Martíneze poradilo 1:0 s Betisem Sevilla. Betis měl přitom velkou šanci v závěru srovnat stav, ale Sergio Canales při svém šestém pokutovém kopu v La Lize poprvé selhal.

Slavící hráči Atlética Madrid
zdroj: ČTK/EFE/ autor: JuanJo Martín

Villarreal je k nezastavení

O třetí vítězství Villarrealu v řadě se gólem postaral kanonýr Moreno, který se trefil už v 11. minutě. Obránce Rubén Peňa ho našel za domácí obranou a španělský reprezentant svou šanci chladnokrevně využil.

Záchranářská bitva mezi Mallorcou a Leganés vítěze nepoznala, v 87. minutě totiž určil konečný výsledek 1:1 hostující Óscar. 

Vigo se výhrou vzdálilo sestupovým vodám

Cekta Vigo vyhrálo nad Alavésem vysoko 6:0. Zápas ovlivnila červená karta hostujícího Martina Aguirregabirii v 27. minutě. O dvě branky domácího celku se pak v početní výhodě postaral Rafinha.

Vigo vstupovalo do zápasu jako nejhůře střílející tým soutěže s 22 brankami z 30 utkání. Domácí nicméně brzy vedli, ve 14. minutě se hlavou trefil Jeison Murillo a o šest minut později proměnil Iago Aspas penaltu.

Debakl pak po vyloučení soupeřova hráče dokonal dvěma slepenými góly během dvou minut na konci první půle Rafinha. V druhém poločase se z další penalty prosadil Nolito a skóre po průniku uzavřel Santi Mina.

Valencie si i přes neuznanou branku již ve třetí minutě hry poradila s Pamplonou 2:0. Vítězové začali domácí utkání aktivně, Rodrigovu branku v úvodu zápasu však odvolal videorozhodčí kvůli předcházejícímu ofsajdu.

"Netopýři" nesmutnili dlouho, v 12. minutě je poslal do vedení Goncalo Guedes. Chuť si spravil i Rodrigo, který deset minut před koncem poločasu uzavřel skóre. Valencie díky výhře snížila ztrátu na sedmou pozici, zaručující kvalifikaci do evropských pohárů, na jediný bod.

Španělská fotbalová liga - 30. kolo:

Granada - Villarreal 0:1 (11. G. Moreno), Mallorca - Leganés 1:1 (9. Sevilla - 87. Óscar), Sevilla - Barcelona 0:0, Espaňol Barcelona - Levante 1:3 (28. David López - 14. Mayoral, 67. Bardhi, 87. vlastní Pedrosa), Bilbao - Betis Sevilla 1:0 (7. Martínez), Getafe - Eibar 1:1 (30. Etebo - 45.+6 Charles), Atlético Madrid - Valladolid 1:0 (81. Vitolo), Vigo - Alavés 6:0 (40. a 41. Rafinha, 14. Murillo, 20. Aspas z pen., 78. Nolito z pen., 86. Mina), Valencie - Pamplona 2:0 (12. Guedes, 35. Rodrigo), San Sebastian - Real Madrid 1:2 (83. Merino - 50. Ramos z pen., 70. Benzema).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články