Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Barceloně pomohl mladíček Fati. Madridské kluby si zastřílely, naopak Real Sociedad ztrácí

Barcelona zásluhou Anssumane Fatiho a proměněné penalty Lionela Messiho přehrála Leganés 2:0 a drží se v čele La Ligy o dva body před Realem. "Bílý balet" naparvil zaváhání s Betisem a Valencii rozstřílel 3:0. Atlético nadělilo pět branek Osasuně na jejím hřišti a poskočilo do top čtyřky. Real Sociedad podruhé za sebou ztratil body, na hřišti Alavésu prohrál 0:2 a klesl v tabulce na šesté místo. Úspěšný vstup do španělské ligy po jejím restartu zažívají fotbalisté Villarrealu. "Žlutá ponorka" vyhrála i druhý duel, když porazila Mallorcu 1:0.

Radost hráčů Realu
zdroj: ČTK/AP

Real v prvním poločase vystřelil osmkrát na branku, ale nizozemský gólman Cillessen odolával. Blízko gólu byl i hostující Rodrigo. Krátce po trefě do tyče dostal míč zblízka do sítě, jenže videorozhodčí potvrdil ofsajd.

Bezbrankový stav zlomil po hodině hry Benzema, který po kombinaci Modriče s Hazardem nedal Cillessenovi šanci. Real tak proměnil až desátou střelu na branku. Náskok favorita poté zvýšil Asensio. Při prvním startu v sezoně po těžkém zranění kolena z loňského léta se prosadil jen po pár sekundách na hřišti. Asensio pak ještě v závěru při protiútoku našel Benzemu a ten volejem uzavřel skóre.

Lídra tabulky poslal do vedení sedmnáctiletý Fati, který se ve 42. minutě prosadil přízemní střelou z hranice vápna.

Španělský mládežnický reprezentant se stal po Bojanu Krkicovi druhým nejmladším hráčem za posledních dvacet let, který vstřelil v La Lize pět gólů.

V 69. minutě pojistil výsledek z pokutového kopu Messi a 21. ligovým gólem v sezoně si upevnil vedoucí pozici v tabulce střelců. Leganés se už na odpověď nezmohlo a propadlo se na poslední místo.

Anssumane Fati
zdroj: Reuters autor: Albert Gea

Přeskočil ho Espaňol, který vybojoval na hřišti favorizovaného Getafe bezbrankovou remízu, ačkoliv dohrával od 16. minuty bez vyloučeného Bernarda.

Baskickému týmu se restart nevyvedl

Zápas Realu Sociedad s Aalavésem rozhodl v 56. minutě střelou zblízka Borja Sainz, kterému argentinský stoper Lisandro Magallán přiťukl míč hrudí. Hraniční situaci dlouho zkoumal videorozhodčí, autor gólu podle něho v ofsajdu nebyl.

V závěru hosty oslabil obránce Joseba Zaldua, nedlouho poté se však síly na trávníku vyrovnaly po vyloučení domácího Tomáse Piny. Alavés pojistil výhru v šesté minutě nastaveného času, kdy z malého vápna doklepl míč do odkryté branky střídající Martín Aguirregabiria.

Výhru Atlética řídil Felix

Dvacetiletý portugalský talent Joao Félix otevřel skóre v 27. minutě a druhou branku Atlética přidal krátce po změně stran. V závěrečné čtvrthodince domácí Osasuna zcela odpadla a madridský favorit ještě zvýraznil svou dominanci.

Postupně se trefili náhradníci Marcos Llorente, Álvaro Morata a Yannick Carrasco. Atlético v La Lize naplno bodovalo po sérii tří nerozhodných výsledků a připsalo si nejvyšší výhru v tomto ročníku.

Bacca "uklidil" do odkryté branky střílený centr z pravé strany a rozhodl o výhře Villarrealu nad Mallorcou. Kolumbijský útočník se prosadil už proti 27 týmům La Ligy z 29, proti kterým nastoupil.

"Žlutá ponorka" se výhrou posunula v neúplné tabulce na pohárové sedmé místo, Mallorca zůstala na sestupové 18. příčce.

Bilbao začalo lépe a v osmé minutě otevřel skóre Raúl García z pokutového kopu. Eibar rychlý inkasovaný gól nepoložil a po chvilce srovnal Kike. Jeho spoluhráč Fabián Orellana v 79. minutě otočil skóre z další penalty, kterou sudí znovu nařídil až po zhlédnutí záběrů od videorozhodčího.

Domácí ale vedení udrželi jen dvě minuty, než o konečném výsledku rozhodl Asier Villalibre. Bilbao je na desátém místě tabulky, Eibar bodoval po sérii tří porážek a je šestnáctý.

V dalším zápase čtrnáctý Valladolid doma remizoval bez branek se sedmnáctým Vigem, které je dva body nad sestupovým pásmem.

Španělská fotbalová liga - 29. kolo:

Getafe - Espaňol 0:0, Villarreal - Mallorca 1:0 (16. Bacca), FC Barcelona - Leganés 2:0 (42. Fati, 69. Messi z pen.), Eibar - Bilbao 2:2 (19. Kike, 78. Orellana z pen. - 8. R. García z pen., 81. Villalibre), Valladolid - Vigo 0:0Pamplona - Atlético Madrid 0:5 (27. a 56. Félix, 79. Llorente, 82. Morata, 88. Carrasco), Alavés - San Sebastian 2:0 (56. Sainz, 90.+6 Aguirregabiria), Real Madrid - Valencie 3:0 (61. a 86. Benzema, 74. Asensio).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články