Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Diego Costa je definitivně hráčem Chelsea, Liverpool přivedl Markoviče

Londýn – Diego Costa se s konečnou platností stal hráčem Chelsea. Španělský útočník dotáhl v loňské sezoně Atlético Madrid k největším úspěchům za poslední léta a vysloužil si přestup do Londýna, kde podepsal smlouvu na pět let. Chelsea za něj zaplatí 38 milionů eur (asi 1,04 miliardy korun). Konkurenční Liverpool získal z Benfiky Lisabon talentovaného záložníka Lazara Markoviče.

Diego Costa
zdroj: ČTK/AP

Costa nastřílel v uplynulém ligovém ročníku 35 gólů v 44 zápasech a výrazně se zasloužil o první španělský titul pro Atlético po osmnácti letech. V lize dal 27 branek a zaostal jen za největšími hvězdami soutěže Cristianem Ronaldem z Realu Madrid a Lionelem Messim z Barcelony. Navíc pomohl Atléticu do finále Ligy mistrů.

Na světovém šampionátu v Brazílii ale zůstal Costa za očekáváním, když ani jednou neskóroval. "Minulou sezonu jsem si proti Chelsea zahrál, takže moc dobře vím, jakou kvalitu má kádr, do něhož budu patřit. Moc se ale těším," řekl nový spoluhráč mimo jiné brankáře Petra Čecha. 

Liverpool přivedl Markoviče za 20 milionů liber (asi 693 milionů korun). "Doufám, že splním očekávání fanoušků, trenérů a všech v klubu. Už se nemůžu dočkat, až začneme," uvedl pro klubový web Markovič, jenž v uplynulé sezoně dal za Benfiku ve 49 zápasech sedm gólů. V roce 2013 do portugalského klubu přišel z Partizanu Bělehrad. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články