Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Real senzačně padl na Mallorce, Barcelona vede La Ligu o osm bodů

Vlastní gól, neproměněná penalta a porážka 0:1. Fotbalisté Realu Madrid kousali ve 20. kole španělské nejvyšší soutěže nečekanou "facku", konkrétně na Mallorce, a nabídli Barceloně šanci odskočit v čele soutěže na rozdíl osmi bodů. Svěřenci trenéra Xaviho ji vzápětí v duelu se Sevillou využili, když andaluského soupeře deklasovali 3:0.

Zklamaní fotbalisté Realu Madrid v Mallorce
zdroj: AP autor: Francisco Ubilla

Mallorce vyšel proti favorizovanému Realu úvod utkání a po čtvrthodině šli do vedení. Centr do vápna na Muriqiho přizvedl hlavou Fernández, na jehož teč Lunin nemohl zareagovat. Ukrajinský brankář chytal místo zraněného belgického reprezentanta Courtoise.

Krátce po změně stran měl "bílý balet" jedinečnou možnost vyrovnat, když brankář Rajkovič fauloval ve vápně Viníciuse. K pokutovému kopu se postavil Asensio, ale srbský gólman chybu napravil vynikajícím zákrokem. Penaltový pokus byl v zápase jedinou střelou madridského týmu mezi tyče, převaha v držení míče byla hostujícímu týmu k ničemu.

Sevilla na Camp Nou nezvítězila v žádném z posledních devatenácti ligových střetnutí, čemuž odpovídal i průběh hry. V prvním poločase ohrožoval branku hostů zejména Lewandowski, který donutil Bonoa k několika povedeným zákrokům.

Prorazit defenzivní vozbu sevillského týmu se podařilo Barceloně až po hodině, kdy si do vápna naběhl Alba a po nezištné přihrávce Kessieho skóroval. O dvanáct minut později to bylo již o dvě branky – Raphinha nabídl Gavimu přesnou přihrávkou perfektní příležitost v podobě střely do prázdné svatyně. Brazilský ofenzivní záložník pak sám upravil konečný stav na 3:0.

Vallecano se posunulo na pohárové příčky

Fotbalisté Vallecana porazili v dohrávce 2:0 Almeríi. Po třetím vítězství z posledních čtyř zápasů se Rayo posunulo na páté místo tabulky, jež zajišťuje účast v Evropské lize.

Vallecanu pomohl do vedení hostující Rodrigo Ely, jenž si v 54. minutě srazil míč do sítě po rohovém kopu. Pojistku přidal v 63. minutě střídající Álvaro García po několika desítkách sekund na trávníku. Rayo ztrácí tři body na čtvrté Atlético Madrid, Almería je čtrnáctá s tříbodovým náskokem na sestupové pásmo.

San Sebastian nečekaně selhal

San Sebastian přišel o sedmizápasovou sérii bez nalezení přemožitele. Zasloužil se o to Valladolid, který stejně jako proti Valencii v minulém kole zvítězil 1:0. Jediný gól dal opět střídající Larin. Kanadský útočník se proto jako "žolík" prosadil v obou utkáních po příchodu z Brugg. Valladolid se posunul ze sestupových pozic na třinácté místo.

Valencia naopak pokračuje ve špatných výkonech a zlepšení nepřišlo ani v Gironě. Střelecky aktivnější domácí rozhodli ve druhém poločase, kdy se po centru Riquelmeho prosadil z voleje García. "Netopýři" prohráli třikrát za sebou, aniž by vstřelili gól, což se jim stalo poprvé od července 2020.

Španělská fotbalová liga - 20. kolo:

Bilbao - Cádiz 4:1 (10., 35. a 75. Sancet, 44. Yeray - 25. Escalante), Espaňol Barcelona - Pamplona 1:1 (59. Braithwaite - 45. Budimir), Elche - Villarreal 3:1 (3., 45.+3 a 52. obě z pen. Milla - 22. Moreno), Atlético Madrid - Getafe 1:1 (60. Correa - 83. Ünal z pen.), Mallorca - Real Madrid 1:0 (13. vlastní Fernández), Girona - Valencie 1:0 (64. García), San Sebastian - Valladolid 0:1 (73. Larin), Barcelona - FC Sevilla 3:0 (58. Alba, 70. Gavi, 79. Raphinha), Vallecano - Almería 2:0 (54. vlastní Ely, 63. García).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články