Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Real porazil Pamplonu 4:2 a míří za titulem. Druhá Girona neuspěla v Getafe

Lídr španělské fotbalové ligy Real Madrid zvítězil na hřišti Pamplony 4:2 a dál míří za titulem. Druhá Girona prohrála 0:1 na hřišti Getafe a ztrácí už deset bodů. San Sebastian ukončil po třech a půl měsících čekání na domácí výhru. Sestupem ohrožený Cádiz v 29. kole porazil 2:0.

Radost fotbalistů Realu Madrid
zdroj: Reuters autor: Vincent West

Vinícius Júnior poslal Real do vedení už po čtyřech minutách, ale záhy vyrovnal Budimir. Chorvatský útočník se prosadil popatnácté v sezoně a je druhým nejlepším střelcem La Ligy.

Realu vrátil vedení v 18. minutě Carvajal. Po hodině hry zvýšil na 3:1 Díaz a o tři minuty později se podruhé prosadil Vinícius Júnior.

Osasuna snížila v nastaveném čase zásluhou Muňoze. U tří branek Los Merengues si asistenci připsal Uruguayec Valverde.

Jedinou branku Getafe proti Gironě vstřelil ve 33. minutě Santiago. Devatenáctiletý Španěl se v La Lize trefil poprvé. Azulones zvítězili po čtyřech zápasech.

V prvním poločase poslal Real Sociedad do vedení Merino. Po přestávce pojistil vítězství Zacharjan, jenž dva týdny nehrál kvůli zranění lýtka.

Útočník Alavésu Rioja po půlhodině hry neproměnil penaltu a Bilbao šlo vzápětí do vedení. Guruzeta o pět minut později svým druhým gólem výhru pojistil.

San Sebastian neprohrál s Cádizem ani 16. domácí zápas v historii španělské nejvyšší soutěže a tříbodovým ziskem si pojistil šesté místo v tabulce.

Cádiz v obraně se slávistou Ousouem nenavázal na překvapivé vítězství nad Atléticem Madrid a po třech utkáních vyšel bodově naprázdno.

Španělská fotbalová liga – 29. kolo:

San Sebastian – Cádiz 2:0 (28. Merino, 68. Zacharjan), Mallorca – Granada 1:0 (85. Raillo), Pamplona – Real Madrid 2:4 (7. Budimir, 90.+1 Muňoz – 4. a 64. Vinícius Júnior, 18. Carvajal, 61. Díaz), Getafe – Girona 1:0 (33. Santiago), Bilbao – Alavés 2:0 (32. a 37. Guruzeta).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články