Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Realu Madrid pomohly i vlastní góly. Ligu vede o sedm bodů

I díky dvěma vlastním brankám vyhráli fotbalisté Realu Madrid v 28. kole španělské ligy nad Celtou Vigo 4:0. V čele soutěže mají sedmibodový náskok na druhou Gironu.

Vinícius Júnior z Realu Madrid se raduje z gólu v barcelonské síti
zdroj: REUTERS

Real poslal do vedení v prvním poločase desátou brankou v sezoně Vinícius Júnior. Po přestávce si dali vlastní góly Vicente Guaita s Carlosem Domínguezem a skóre v nastavení uzavřel Arda Güler. Devatenáctiletý talent si připsal první soutěžní gól za Real.

Bilbao vyhrálo 2:0 v Las Palmas a zvítězilo po dvou kolech. Baskický celek si upevnil páté místo v tabulce a může pomýšlet i na Ligu mistrů, protože od příčky zajišťující start v elitní soutěži jej po sobotní prohře Atlética Madrid v Cádizu dělí dva body.

Zabral také Alavés a díky domácí výhře 1:0 nad Vallecanem uspěl po sérii pěti zápasů bez vítězství. Hostující Rayo naopak nevyhrálo už devět kol a od pásma sestupu ho dělí čtyři body. Alavés je třináctý.

Španělská fotbalová liga – 28. kolo:

Alavés – Vallecano 1:0 (44. Gorosabel), Las Palmas – Bilbao 0:2 (31. Guruzeta, 66. vlastní Coco), Real Madrid – Celta Vigo 4:0 (21. Vinícius Júnior, 79. vlastní Guaita, 88. vlastní Domínguez, 90.+4 Güler), Betis Sevilla – Villarreal 2:3 (30. Rodríguez, 45.+2 Willian Jose – 40. Baena, 48. vlastní Papastathopulos, 67. Sorloth), Almería - FC Sevilla 2:2 (38. Embarba, 90.+5 Milovanovič - 81. Lukebakio, 86. Ocampos).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články