Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Real poprvé vyhrál v Dortmundu, Kane hattrickem zničil APOEL

Loni se ve skupině Ligy mistrů oba celky střetly dvakrát a vždy z toho byla remíza 2:2. Tentokrát šly do zápasu v rozdílném rozpoložení – Dortmund na svém stadionu v bundeslize neprohrál 41 zápasů za sebou a vede bez porážky tabulku, zatímco Realu začátek La Ligy nevyšel a je až pátý. Jenže na hřišti bylo všechno jinak a Real vyhrál 3:1 i díky dvěma trefám Cristiana Ronalda. Byla to vůbec první výhra Realu na dortmundské půdě. 

Ronaldo dává gól Borussii Dortmund
zdroj: ČT4 autor: ČTK/AP/Michael Probst

Do vedení poslal Real parádní střelou z voleje Gareth Bale. Po změně stran pak velšský útočník nahrál na pojišťující trefu Ronaldovi. Vzápětí sice snížil Pierre-Emerick Aubameyang a zaznamenal už 13. gól v deseti zápasech této sezony, jenže Ronaldo svou druhou brankou v utkání oslavil jubilejní 150. start v evropských pohárech. Povedlo se mu tuto metu pokořit jako jedenáctému hráči v historii. Navíc to byl jeho 400. zápas za Real, během nichž stihl 411 zásahů.

Ve druhém zápase této skupiny zařídil útočník Harry Kane hattrickem Tottenhamu výhru 3:0 na hřišti APOELu Nikósie. Kane proti přemožiteli Slavie z předkola potvrdil střeleckou formu a stal se teprve druhým Angličanem, který se trefil ve čtyřech startech v Lize mistrů po sobě. Dosud to dokázal jen Steven Gerrard. K tomu pěti zásahy v úvodních dvou kolech LM vyrovnal rekord soutěže, který dosud drželi Cristiano Ronaldo a Filippo Inzaghi.

Poprvé se Kane prosadil ve 39. minutě, kdy zužitkoval přihrávku za obranu. Ve druhé půli se pak trefil dvakrát během pěti minut a definitivně rozhodl. Při třetí trefě dostal dostatek prostoru, zcela sám si naběhl do vápna a hlavou zužitkoval centr. Šlo už o jeho 34. zásah během 30 soutěžních utkání v tomto kalendářním roce, z toho jedenáctý během září.

Tottenham tak má druhou výhru ve skupině H a vede tabulku spolu s Realem. Naopak Dortmund je s APOELem bez bodu. Proti Realu se sice německý celek snažil, ale Bílý balet potvrdil svou kvalitu.

Stoprocentní jsou také ve skupině F Manchester City, který doma porazil Šachtar Doněck 2:0, a Besiktas ve skupině G. Turecký šampion doma vyhrál 2:0 nad Lipskem, když ho nevykolejil ani výpadek světel ve druhé půli. Vedení z prvního poločasu už si pohlídal.

2. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina E:

Spartak Moskva - Liverpool 1:1 (1:1) Branky: 23. Fernando - 31. Coutinho. Rozhodčí: Turpin - Danos, Gringore (všichni Fr.).

FC Sevilla - Maribor 3:0 (2:0) Branky: 27., 38. a 83. z pen. Ben Yedder. Rozhodčí: Kulbakov - Žuk, Masljanko (všichni Běl.).

Skupina F:

Manchester City - Šachtar Doněck 2:0 (0:0) Branky: 48. De Bruyne, 90. Sterling. Rozhodčí: De Sousa - Mesquita, Santos (všichni Portug.).

Neapol - Feyenoord Rotterdam 3:1 (1:0) Branky: 7. L. Insigne, 49. Mertens, 70. Callejón - 90.+3 Amrabat. Rozhodčí: Collum - McGeachie, Ross (všichni Skot.).

Skupina G:

Monako - FC Porto 0:3 (0:1) Branky: 31. a 69. Aboubakar, 89. Layún. Rozhodčí: Vinčič - Klančnik, Kovačič (Slovin.).

Besiktas Istanbul - Lipsko 2:0 (2:0) Branky: 11. Babel, 43. Talisca. Rozhodčí: Karasev - Averijanov, Kalugin (všichni Rus.).

Skupina H:

APOEL Nikósie - Tottenham 0:3 (0:1) Branky: 39., 62. a 67. Kane. Rozhodčí: Královec (ČR) - Slyško (SR), Nádvorník (ČR).

Dortmund - Real Madrid 1:3 (0:1) Branky: 54. Aubameyang - 49. a 79. Ronaldo, 18. Bale. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články