Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Liverpool hlásí comeback proti Seville, Tottenham zahájí s Dortmundem

Praha - Po dvouleté odmlce se do Ligy mistrů vrací vítěz z roku 2005 Liverpool. Slavný klub z města Beatles rozehraje skupinovou fázi proti ambiciózní Seville. Neméně zajímavý souboj bude k vidění i ve Wembley, kde Tottenham přivítá Borussii Dortmund. Real Madrid, obhájce prestižního titulu, otevře letošní ročník proti kyperskému APOELu. Textovou on-line reportáž z utkání Liverpool FC - Sevilla FC sledujte od 20:45 na webu ctsport.cz.

Utkání Liverpool - Sevilla
zdroj: PA autor: John Walton

Svěřenci německého kouče Jürgena Kloppa se pokusí vrátit andaluskému celku loňskou porážku 1:3 z finále Evropské ligy.

Generálku na středeční bitvu však absolutně nezvládli. Ve šlágru 4. kola Premier League je totiž zle vytrestali rivalové z Manchesteru City, kteří brankáře Simona Mignoleta překonali pětkrát, maximálně využili brzkého vyloučení Sadia Maného a zvítězili 5:0. "Musíme se zlepšit úplně ve všem, jinak nemáme šanci," řekl Klopp.

Španělský soupeř se na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána naladil bezpečným skalpem Eibaru 3:0. Po změně stran skórovalo trio Ganso, Wissam Ben Yedder, Nolito. Sevilla uspěla podruhé za sebou, přemožitele ještě nenašla a okupuje třetí místo La Ligy s odstupem dvou bodů za stoprocentním tandemem Barcelona - San Sebastian.

Ve druhém duelu skupiny E změří síly slovinský a ruský šampion. NK Maribor vyzve před vlastními příznivci Spartak Moskva.      

Liga mistrů: 1. kolo základních skupin - středa 13. 9. 2017, 20:45

Skupina E:
Liverpool - Sevilla (on-line reportáž na ctsport.cz), Maribor - Spartak Moskva 

Skupina F:
Feynoord - Manchester City, Šachtar - Neapol

Skupina G:
Lipsko - Monako, FC Porto - Besiktas

Skupina H:
Tottenham - Dortmund, Real Madrid - APOEL

V "háčku" započne Real Madrid útok na vítězný hattrick v Lize mistrů. Ten se naposledy podařil Bayernu Mnichov mezi lety 1974-1976.

"Bílému baletu" nicméně nevyšel vstup do španělské ligy, ve které dvakrát za sebou remizoval. "Nedokázali jsme vyhrát poslední dvě utkání, do Champions League ovšem jdeme soustředěně. Víme, že cesta k titulu nebude lehká. Všichni máme velkou motivaci a chceme začít výhrou," prohlásil brankář Keylor Navas.

Královský klub se na domácí scéně musel obejít bez největší hvězdy Cristiana Ronalda, protože v Superpoháru obdržel disciplinární trest. Pro LM však distanc neplatí a očekává se, že portugalský kanonýr proti APOELu, jenž ve 4. předkole vyřadil pražskou Slavii, předvede své ofenzivní umění.

"Cristiano je připraven tak, jak se prezentoval v úvodu sezony. Když nastoupil, dával góly. Každý zápas je jiný, ale jeho touha a ambice jsou pro tým klíčové," dodal Navas.

Cristiano Ronaldo se raduje z gólu
zdroj: REUTERS autor: Michael Dalder

V totožné skupině vstoupí do milionářské soutěže také Tottenham a Borussia Dortmund. Obě mužstva se střetla i loni v rámci osmifinále Evropské ligy a postup tehdy slavil vestfálský "expres" po výhrách 3:0 doma a 2:1 venku. 

"Souboj s Dortmundem je strašně důležitý. Vzhledem k tomu, že máme ve skupině i Real, je klíčové, abychom dobře začali a získali tři body. I když víme, že BVB je skvělý tým a má formu," připomněl trenér Mauricio Pochettino, že německý sok v dosavadních třech bundesligových duelech neinkasoval.

O víkendu nicméně nevyužil hodinovou početní výhodu na půdě Freiburgu a remizoval 0:0. "Kohouti" naopak suverénně opanovali náročné střetnutí v Liverpoolu proti Evertonu a těšit je mohlo kromě zisku plného počtu bodů i střelecké probuzení kanonýra Harryho Kanea.

Manchester City, další anglický zástupce, zahájí skupinu F v Rotterdamu. Domácí Feynoord se vrací do kolotoče LM poprvé od sezony 2002/03. Favoritem ovšem bude tým Pepa Guardioly, který v sobotu rozstřílel v ostře sledovaném šlágru Liverpool 5:0.

Hlavním konkurentem "Citizens" bude pravděpodobně Neapol. Italský tým s přehledem zvládl 4. předkolo proti ambcióznímu Nice a výborně vstoupil také do Serie A, kde zvítězil ve všech třech dosavadních zápasech. Úvodním soupeřem Marka Hamšíka a spol. bude venku ukrajinský šampion Šachtar Doněck.

Lipsko zažije premiéru proti Monaku

Největší překvapení minulého bundesligového ročníku, Red Bull Lipsko, napíše další kapitolu do klubových dějin. Německého vicemistra čeká v historicky prvním utkání v LM loňský semifinalista z Monaka. Oba rivalové hrají velmi dobře i letos. Domácí zatím sídlí na čtvrté pozici, knížecímu celku patří za suverénním PSG druhé místo v Ligue 1. 

Ve skupině G je kromě zmíněné dvojice také FC Porto, jež na Estádio do Dragao přivítá istanbulský Besiktas, a pokusí se prodloužit sérii 5 soutěžních vítězství za sebou.  

Sestřihy úterních duelů 1. kola skupinové fáze Ligy mistrů:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy