Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Real i Barcelona nezaváhaly, Vaclíkova Sevilla remizovala a neudržela kontakt

Real Madrid zvítězil v domácím utkání 16. kola španělské ligy nad Espaňolem Barcelona 2:0. Barcelona triumfovala nad Mallorcou 5:2 a zůstala v čele tabulky, třikrát se trefil vítěz Zlatého míče za rok 2019 Lionel Messi. Valencia otočila utkání v Levante a díky dvěma gólům Kevina Gameira vyhrála 4:2. Sevilla v Pamploně pouze remizovala, když v nastavení první půle propálil Tomáše Vaclíka Luis Ezequiel Ávila a vyrovnal na konečných 1:1. Na vedoucí duo ztrácí Sevilla tři body.

Karim Benzema z Realu Madrid se raduje z gólu
zdroj: REUTERS autor: Javier Barbancho

"Bílý balet" nastoupil u příležitosti konference OSN o změnách klimatu, jež se koná v Madridu od pondělí, v zelených dresech. 

Do vedení se dostal ve 37. minutě, když Varane obstřelil vyběhnuvšího brankáře po nezištném Benzemově pasu. Pojistku přidal jedenáct minut před koncem kanonýr Benzema, který si ve vápně narazil s Federicem Valerdem a chladnokrevně skóroval. Produktivní útočník je s 11 góly v čele tabulky střelců.

Espaňol se neprosadil ani v závěru, přestože Real dohrával od 83. minuty bez Ferlanda Mendyho, jenž po "šlapáku" na polovině hřiště viděl druhou žlutou kartu.

Barcelona ovládla gólovou přestřelku s Mallorcou. Skóre otevřel po sedmi minutách hry Antoine Griezmann, na kterého o deset minut později navázal Messi.

"Blaugranas" potvrdili zisk tří bodů dalšími dvěma brankami Messiho, s 12 trefami nejlepšího střelce soutěže, a jedné Luise Suáreze, který má v tomto ročníku La Ligy na kontě osm gólů. Za hosty z Mallorky v průběhu utkání dvakrát snížil Ante Budimir.

Vaclík jednou kapituloval, ale Sevilla opět neprohrála

Reprezentační brankář Tomáš Vaclík v brance Sevilly v Pamploně jednou inkasoval a zápas skončil 1:1. Sevilla neprohrála už 11 soutěžních utkání. Třetí tým tabulky poslal do vedení v 11. minutě umístěnou střelou k tyči Munir El Haddadi. Osasuna ale v nastaveném čase prvního poločasu vyrovnala, když Chimy Ávila napálil míč kolem Vaclíkovy hlavy pod břevno.

Českého brankáře v průběhu utkání dvakrát zachránila branková konstrukce. Sevilla hrála závěrečnou půlhodinu po vyloučení Oiera přesilovku, k výhře ji ale nevyužila. Andaluský celek ztrácí na vedoucí duo Barcelona, Real Madrid tři body a má odehráno o zápas více.

Valencie přehrála v souboji týmů ze středu tabulky Levante. O první tři branky utkání se postaral stejný hráč - útočník Levante Marti Roger. Ten nejprve poslal domácí do vedení v 11. minutě střelou z úhlu, o devět minut později navýšil vedení svého týmu z penalty.

Osmadvacetiletý Španěl se ale zapsal i na druhé straně hřiště, když si v nastavení prvního poločasu ve snaze odkopnout míč po rohovém kopu vstřelil vlastní gól.

I díky tomu se Valencii podařilo po přestávce zápas otočit. Slepenými brankami z 57. a 59. minuty se o to z rychlých brejků postaral Gameiro. Po červené kartě pro domácího Elisea Falcona pak potvrdil výhru "Netopýrů" Ferrán Torres.

Španělská fotbalová liga - 16. kolo:

Villarreal - Atlético 0:0, Real Madrid - Espaňol 2:0 (37. Varane, 79. Benzema), Granada - Alavés 3:0 (48. Fernández, 58. Soldado z pen., 77. Herrera), Levante - Valencie 2:4 (11. a 20. z pen. Roger - 57. a 59. Gameiro, 45.+3 vlastní Roger, 88. Torres), Barcelona - Mallorca 5:2 (17., 41. a 83. Messi, 7. Griezmann, 43. Suárez - 35. a 64. Budimir), Pamplona - FC Sevilla 1:1 (45.+2 Ávila - 11. El Haddadi)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články