Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Real málem přišel o čtyřgólové vedení. S výsledkem jsem ale spokojený, řekl Benítez

Lvov (Ukrajina) – Ještě třináct minut před koncem zápasu se Šachtarem vedli 4:0 a vypadalo to, že si po výprasku s Barcelonou spraví v rámci Ligy mistrů chuť. Fotbalisté Realu ale málem zažili další šok, když ukrajinský celek vstřelil tři branky a favorit tak nakonec vyhrál jen těsně 4:3. Trenér Rafael Benítez byl však i přesto s výkonem "Bílého baletu" spokojený. Potěšilo ho zejména, jak se jeho svěřenci oklepali z tragického El Clásica.

Rafael Benítez
zdroj: ČTK/AP/ autor: Efrem Lukatsky

"Celkově jsem s výsledkem spokojený. Hráli jsme ve vysokém tempu a po většinu utkání kontrolovali hru. Po zápase s Barcelonou je pozitivní, že jsme se dokázali dostat do vedení 4:0," řekl Benítez, jehož tým měl jistý postup do osmifinále už po minulém utkání.

Real dlouho dominoval hlavně díky hvězdnému Cristianu Ronaldovi, který vstřelil dvě branky a další připravil pro Luku Modriče a Daniho Carvajala. V závěrečných dvanácti minutách ale domácí málem předvedli nečekaný comeback. Vše odstartovala penalta Alexe Teixeiry, na niž navázal Dentinho. V 88. minutě pak Teixeira skóroval podruhé, jenže víc už Šachtar nestihl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Šachtar Doněck - Real Madrid

"Za stavu 4:0 si myslíte, že je už po zápase. Jsem samozřejmě spokojenější s úvodními 78 minutami. Hráli jsme skvělý zápas, než jsme udělali chybu před penaltou a při rohu. To změnilo všechno a oni nám pak vzali sebevědomí," konstatoval kouč Realu. "Možná jsme měli v hlavách, že už je hotovo, a závěr vypustili. Oni nás překvapili, ale nakonec bereme další výhru i první místo ve skupině," přidal obránce Carvajal.

Madridské mužstvo za poslední tři soutěžní duely inkasovalo od Sevilly, Barcelony a Doněcku dohromady deset gólů. "Chyby se dělají, tak to prostě je. Chci se držet pozitiv a až poté zanalyzovat chyby. Všichni hráči podali proti Šachtaru výborný výkon a každý přispěl k vítězství," prohlásil Benítez, kterému i po nevydařeném El Clásicu vyjádřil podporu prezident klubu Florentino Pérez.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články