Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Juventus porazil City a je v osmifinále, United si zkomplikovali postup

Praha - Po drtivé porážce 1:4 na hřišti Liverpoolu prohrál Manchester City i podruhé v řadě, když podlehl na hřišti Juventusu po nepřesvědčivém výkonu 0:1. Bianconeri si tak zajistili postup do osmifinále Ligy mistrů, stejně jako Benfica, Atlético Madrid či PSG. Mezi nejlepšími šestnácti naopak ještě mohou chybět hráči United, kteří jen remizovali 0:0 s PSV a čeká je těžké utkání na hřišti Wolfsburgu.

Utkání Manchester City - Juventus
zdroj: PA autor: Martin Rickett

Ve skupině D má jisté místo v jarním play-off Juventus, který si poradil 1:0 s již jistým osmifinalistou Manchesterem City. Bianconeri byli po drtivou většinu průběhu utkání lepším týmem a vyhrát mohli i větším rozdílem, svěřenci Manuela Pellegriniho totiž nebyli po debaklu s Liverpoolem v dobrém rozpoložení a nedostali se k mnoha velkým příležitostem. Jediným gólem tak o vítězství domácích rozhodl Mario Mandžukič pohotovým zakončením po centru Alexe Sandra.

Druhý manchesterský celek United dnes naopak šanci zajistit si s předstihem místo ve vyřazovacích bojích promarnil. V domácím duelu, který řídil český rozhodčí Královec, uhrál pouze bezbrankovou remízu s PSV Eindhoven. Svěřenci Louise van Gaala se tak musejí strachovat o postup, k jistotě účasti v osmifinále totiž potřebují výhru na hřišti vedoucího Wolfsburgu. PSV, které má jen o bod méně a navíc má i lepší vzájemné zápasy s United, v posledním utkání hostí moskevský celek, který je na posledním místě.

Důležitý krok k postupu udělal Wolfsburg, jenž zvítězil díky povedenému druhému poločasu na hřišti CSKA Moskva 2:0 a dostal se do čela skupiny B. Wolfsburgu k postupu stačí už jen remíza s Manchesterem United v posledním domácím utkání. 

PSG potvrdilo roli favorita v Malmö už ve třetí minutě, kdy se prosadil Rabiot. O deset minut později se trefil Di María a postaral se tak o jubilejní 7000. gól v Lize mistrů - navíc shodou okolností na den přesně 23 let od historicky první branky v soutěži.

V 50. minutě se dočkal i Ibrahimovic, který se v Malmö narodil a v tamním klubu vykročil do velkého fotbalu. Když domácí Rosenberg trefil po hodině hry z penalty nařízené po Maxwellově faulu pouze tyč, dokonali debakl svým druhým zásahem v utkání Di María a Lucas.

Radost fotbalistů Benfiky
zdroj: Reuters autor: Shamil Zhumatov

Astana ztratila vedení s Benfikou, Real málem přišel o čtyřbrankové vedení

K vysoké výhře hostů se schylovalo také ve druhém utkání skupiny A, ve kterém Real Madrid vedl nad Šachtarem Doněck i díky dvěma brankám Cristiana Ronalda už 4:0. Bílý balet, jenž v sobotu utrpěl debakl s Barcelonou, ale prokázal, že není v nejlepším rozpoložení, a třemi góly v rozmezí deseti minut dovolil domácím utkání zdramatizovat. Nakonec ale výhru 4:3 uhájil.

Kazašská Astana, nováček Ligy mistrů, udržela domácí neporazitelnost ve skupině i napotřetí proti Benfice. Lisabonský celek prohrával už 0:2, v závěru však srovnal a bod pro něj nakonec stačil k postupu. Účast v osmifinále si zajistilo i Atlético po vítězství 2:0 nad Galatasarayem Istanbul, v závěrečném duelu dvou postupujících klubů na Estádio da Luz stačí domácí Benfice remíza k prvnímu místu ve skupině.

Výsledky Ligy mistrů

Skupina A

Malmö - Paris St. Germain 0:5 (0:2)
Branky: 14. a 68. Di María, 3. Rabiot, 50. Ibrahimovic, 82. Lucas. Rozhodčí: Collum (Skot.) - MacGraith (Ir.), Connor (Skot.). Diváci: 20 000.

Šachtar Doněck - Real Madrid 3:4 (0:1)
Branky: 78. z pen. a 88. Teixeira, 83. Dentinho - 18. a 70. Ronaldo, 50. Modrič, 52. Carvajal. Rozhodčí: Nijhuis - Van den Ven, Schaap (všichni Niz.). Diváci: 33 990. 

Skupina B

CSKA Moskva - Wolfsburg 0:2 (0:0)
Branky: 67. vlastní Akinfejev, 88. Schürrle. Rozhodčí: Rocchi - Cariolato, Giallatini (všichni It.). Diváci: 16 450. 

Manchester United - PSV Eindhoven 0:0
Rozhodčí: Královec (ČR) - Slyško (SR), Wilczek (ČR). Diváci: 75 000.

Skupina C

FC Astana - Benfica Lisabon 2:2 (2:1)
Branky: 19. Twumasi, 31. Aničič - 40. a 72. Jiménez. Rozhodčí: Buquet - Debart, Gringore (všichni Fr.). Diváci: 25 000. 

Atlético Madrid - Galatasaray Istanbul 2:0 (1:0)
Branky: 13. a 65. Griezmann. Rozhodčí: Rizzoli - Di Liberatore, Tonolini (všichni It.). Diváci: 44 000.

Skupina D

Juventus Turín - Manchester City 1:0 (1:0)
Branka: 18. Mandžukič. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). Diváci: 38 000. 

Mönchengladbach - FC Sevilla 4:2 (1:0)
Branky: 29. a 83. Stindl, 68. Johnson, 78. Raffael - 82. Vittolo, 90.+1 Banega z pen. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.). Diváci: 45 177.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy