Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
BBV po 25 letech

Real jen remizoval a La Ligu vede Girona, Villarreal marně honil bycha

Fotbalisté Realu Madrid ve 12. kole španělské ligy nedokázali v malém městském derby porazit Vallecano a po bezbrankové remíze jsou v tabulce o dva body druzí za Gironou. Nováček soutěže Alavés si oddechl, když po sedmi kolech konečně vyhrál – porazil poslední Almeríi 1:0. Utkání týmů, jimž se v této sezoně vůbec nedaří, rozhodl třináct minut před koncem srbský obránce Aleksandar Sedlar. Villarreal prohrával na svém stadionu s Bilbaem 0:3, a dvěma góly, které vstřelil během dvou minut až v závěru, jen mírnil porážku.

Luis Garcia Plaza, kouč Deportiva Alavés
zdroj: Reuters autor: Isabel Infantes

Bílý balet" vyšel poprvé v sezoně střelecky naprázdno a poprvé také ztratil body na domácí půdě.

Vallecano v úvodu sezony v jiném derby schytalo od Atlética sedmibrankový debakl. Od té doby ale osmkrát v lize neprohrálo, což je klubový rekord. Ve 12. kole úspěšně odolávalo drtivé převaze domácích. A když dopravil míč do sítě Vinícius Júnior, gól kvůli ofsajdu neplatil. Real dnes nespasil ani jeho nejlepší střelec Angličan Bellingham, který minule zařídil výhru nad Barcelonou a v týdnu získal trofej Raymonda Kopy pro nejlepšího hráče do 21 let.

Alavés měl i další šance, ale Hagi, syn rumunské fotbalové legendy, který je ve Španělsku na hostování z Rangers, neproměnil penaltu. Almería zůstává jediným klubem La Ligy bez vítězství a ani nový trenér Garitano zatím tým neprobudil. Od svého příchodu má na kontě jen tři porážky.

Fanoušci Villarrealu v poslední době moc radosti nezažívají. Vítěz Evropské ligy z roku 2021 vyhrál v domácí soutěži na svém hřišti jen jeden ze šesti zápasů a ani dnes své příznivce nepotěšil. Začal hrát až za stavu 3:0 pro hosty z Bilbaa, v jejichž barvách se trefili oba ghanští bratři Williamsové. Dvěma góly v poslední pětiminutovce Villarreal už jen zmírnil krutost porážky.

Španělská fotbalová liga – 12. kolo:

Alavés – Almería 1:0 (79. Sedlar), Valencie – Granada 1:0 (45.+7 Pepelu z pen.), Villarreal – Bilbao 2:3 (86. Moreno, 87. Sörloth – 2. De Galarreta, 22. N. Williams, 30. I. Williams), Real Madrid - Vallecano 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články