Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sokolský běh republiky 2024

Bellingham dvěma góly vystřelil Realu výhru v El Clásicu

A zase ten Bellingham! Mladý Angličan byl hlavní hvězdou slavného El Clásica, když vstřelil obě branky Realu Madrid a dovedl tak svůj tým k výhře 2:1 v Barceloně. Madridský celek se vrátil do čela španělské ligy a Jude Bellingham si s deseti brankami upevnil vedení v tabulce střelců.

Jude Bellingham opět hrdinou Realu
zdroj: ČTK / AP / Joan Monfort

Barcelona šla do vedení už v šesté minutě zásluhou Gündogana. Německý záložník se v dresu katalánského giganta prosadil poprvé od letního přestupu z Manchesteru City. Barca byla v prvním poločase nadále lepším týmem, převahu ale nedokázala přetavit v góly.

To se Kataláncům vymstilo ve druhém poločase. Real zvýšil aktivitu a odměnou mu byla Bellinghamova vyrovnávací trefa v 68. minutě. Anglický záložník překonal brankáře Ter Stegena tvrdou ranou zpoza vápna. Ve druhé minutě nastavení Modrič ve snaze zpracovat Carvajalův centr šťastně protečoval míč na Bellinghama, který z bezprostřední blízkosti podruhé propálil Ter Stegena.

Střelecký výkon svého krajana sledovali z hlediště Olympijského stadionu i členové slavné britské skupiny Rolling Stones Mick Jagger a Ronnie Wood. Ikonické logo kapely s vyplazeným jazykem dnes zdobilo při příležitosti vydání nového alba Hackney Diamonds přední stranu speciálních barcelonských dresů, kde nahradilo tradičního sponzora.

Real vede tabulku opět o skóre před Gironou, která už v pátek udolala Celtu Vigo 1:0. Třetí Barcelona na oba soupeře ztrácí čtyři body a v neděli se před ni může posunout Atlético Madrid.

Výsledky 11. kola španělské fotbalové ligy

Almería – Las Palmas 1:2 (72. Ramazani – 23. Haddádí, 90.+4 Kaba), FC Barcelona – Real Madrid 1:2 (6. Gündogan – 68. a 90.+2 Bellingham), Mallorca - Getafe 0:0Cádiz - FC Sevilla 2:2 (8. Ramos, 28. Machís - 37. Ocampos, 60. Rakitič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články