Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Real chystá přestupovou bombu, nabídne miliardy za Mbappého nebo Haalanda

Když dva dělají to samé, nemusí to být vždycky stejné. To platí i ve fotbale. Ve Španělsku jsou dva největší fotbalové kolosy Barcelona a Real – ovšem, jak se zdá, zdravější cestu, jak se držet dlouhodobě na výsluní, zvolili v Madridu. I když tu také nyní připravují mega přestup.

Kylian Mbappé z PSG oslavuje gól na Camp Nou
zdroj: AP autor: Joan Monfort

Zatímco Barcelona se topí v dluzích do té míry, že staronový šéf klubu Joan Laporta musel zadarmo oželet svou největší hvězdu Lionela Messiho, jenž už se přestěhoval pod Eiffelovku, kde podepsal smlouvu s PSG, Real rozumně hospodaří.

Podle španělského sportovního webu marca.es chystají v Madridu přestupovou bombu a k tomu, aby opravdu vybuchla, potřebují velký balík peněz. Chystají se získat snajpra, který by dodal útokům Realu správnou kadenci a jehož dresy by šly po celém světě na dračku.

Kromě třiatřicetiletého Roberta Lewandowského, který by sice údajně také už po dlouhé době rád změnil dres Bayernu za jiný, patří mezi nejžádanější zboží va fotbalové střelnici Kylian Mbappé z Paris St. Germain a Erling Haaland z Borussie Dortmund.

A právě tihle dva mladíci jsou v hledáčku vedení bílého baletu. Kolik se chystají Španělé nejdříve v Paříži Nabídnout? 200 milionů eur, což je v přepočtu téměř pět miliard korun.

Real si to totiž může dovolit. Od covidového roku 2020 ve třech přestupových obdobích nepřivedl žádné velké jméno a střádal eura. K tomu jim nakonec pomohlo i rozhodnutí umožnit odchod Cristianu Ronaldovi do Juventusu, čímž se ulevilo klubové pokladně o obří plat.

Kromě toho má teď Real vydělat 40 milionů eur za další z řady dobře promyšlených odchodů, kterým má být přestup Martina Odegaarda do Arsenalu. Už před ním odešli Achraf Hakimi za 45 milionů eur do Paris St. Germain, Sergio Reguilon za 30 milionů do Tottenhamu a Raphael Varane do Manchesteru United za 50 milionů eur. A hned jsou peníze na kanonýra.

Florentino Pérez a technické oddělení v Madridu mají už dlouho plán na omlazení útočné linie, což ale vyžadovalo vyvážený prodej dalších hráčů. Zdá se, že se to daří a všechno do sebe dobře zapadá.

V Madridu čekají, že o příchodu nového snajpra se rozhodne až v posledním týdnu letního přestupového období. Pokud nedojde k dohodě o Mbappém s PSG, předloží Real hned nabídku Dortmundu na Haalanda, kde doufá, že by nabízená částka, měla zaujmout víc.

K tomu by mohlo za rok dojít k údajnému návratu Ronalda, kterému skončí smlouva v Juventusu a bude mu už sedmatřicet, ale pořád by měl mít Realu co dát.

Zdroj
marca.es, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články