Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Barcelona nastartovala éru po Messim vítězně, nezaváhali ani giganti z Madridu

Roli favoritů ustáli v prvním ligovém utkání s přehledem. Fotbalisté Barcelony, Realu i Atlética Madrid totiž zvítězili. "Barca" doma přestřílela San Sebastian i díky dvěma trefám Martina Braithwaita 4:2, "Bílému baletu" zajistil plný bodový zisk v Alavésu (1:4) dvougólový Karim Benzema a obhájcům titulu ve Vigu (1:2) stejně produktivní Ángel Correa.

Martin Braithwaite se raduje z gólu v síti San Sebastianu
zdroj: EFE autor: Alejandro García

Barcelonu poslal do vedení v 19. minutě stoper Piqué a ve druhé nastavené minutě úvodního poločasu zdvojnásobil náskok Braithwaite. Dánský reprezentant se znovu zaskvěl po necelé hodině, ale hosté duel zdramatizovali.

V 82. minutě se prosadil střídající Lobete Cienfuegos a o tři minuty později po výstavním zásahu z přímého kopu Oyarzabal. Klid dodal domácím v závěrečném nastavení po Braithwaiteově přihrávce Roberto.

Correa se poprvé mezi střelce zapsal ve 23. minutě. Po necelé hodině sice srovnal z pokutového kopu Aspas, jenže Correa o pět minut později vrátil mistrovskému celku vedení. Závěrečné nastavení poznamenala hromadná šarvátka hráčů, po níž dostali červenou kartu domácí Mallo a hostující Hermoso.

"Odehráli jsme velmi dobré utkání. V první půli jsme kontrolovali hru. Velmi dobrému týmu jsme způsobili spoustu problémů. Po změně stran jsme dobře zareagovali na vyrovnávací gól," citoval deník Marca trenéra Atlética Diega Simeoneho.

Vyhrát La Ligu dvakrát po sobě se "Rojiblancos" naposled povedlo v letech 1950 a 1951.

Karim Benzema z Realu Madrid se raduje z gólu
zdroj: REUTERS

Domácí Deportivo ještě v první půli madridskému gigantovi odolávalo, ale tři minuty po změně stran otevřel skóre Benzema, který pohotově zakončil akci Vázqueze a Hazarda. V 56. minutě zvýšil Nacho po Modričově centru a za dalších šest minut se trefil znovu Francouz Benzema šťastnou dorážkou.

Chvíli nato sice domácí snížili, když faul brankáře Courtoise v šestnáctce potrestal z penalty Joselu, ale Real větší drama nepřipustil. V nastavení totiž přidal čtvrtý gól Vinícius po centru debutujícího Alaby.

Nováček Mallorca na svém hřišti remizoval s Betisem Sevilla 1:1. Cádiz díky Espinově zásahu ze sedmé minuty nastavení zachránil stejný výsledek doma proti Levante. Souboj Pamplony s dalším navrátilcem do nejvyšší soutěže Espaňolem skončil 0:0.

Lamela ozdobil debut dvěma trefami

FC Sevilla porazila na úvod nováčka Vallecano 3:0. Hostující tým už po čtvrthodině oslabil brankář Luca Zidane - syn slavného francouzského reprezentanta byl vyloučen za faul v pokutovém území. Nařízenou penaltu proměnil En-Nesyri a po změně stran překonala náhradníka Dimitrievského ještě dvakrát letní posila z Tottenhamu Lamela.

Španělská fotbalová liga - 1. kolo:

Cádiz - Levante 1:1 (90.+7 Espino - 39. Morales), Mallorca - Betis Sevilla 1:1 (25. Oliván - 59. Juanmi), Alavés - Real Madrid 1:4 (65. Joselu z pen. - 48. a 62. Benzema, 56. Nacho, 90.+2 Vinícius Júnior), Pamplona - Espaňol Barcelona 0:0, Vigo - Atlético Madrid 1:2 (59. Aspas - 23. a 64. Correa), FC Barcelona - San Sebastian 4:2 (45.+2 a 59. Braithwaite, 19. Piqué, 90.+1 Roberto - 82. Lobete Cienfuegos, 85. Oyarzabal), FC Sevilla - Vallecano 3:0 (54. a 79. Lamela, 19. En-Nesyri z pen.), Villarreal - Granada 0:0,

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články