Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z: ČSR - Kanada

Radakoviče překvapil počet minut i adaptace. Čekal jsem to náročnější, přiznal

V posledních hodinách zažil pořádně hektické chvíle. V úterý teprve Uroš Radakovič do Sparty přestoupil a už ve středu v novém působišti hrál první zápas. V přípravě proti Ružomberoku navzdory původním plánům vydržel čtyřiadvacetiletý srbský stoper na hřišti celých 90 minut a jednou se dostal i do šance. Ani on však bezbrankové skóre nezlomil.

Obránce Sparty Uroš Radakovič
zdroj: Sparta.cz

"Poslední dny byly hodně náročné. Během uplynulého týdne jsem hodně cestoval do Prahy domlouvat se na smlouvu a tak dále. A včera jsme měli malinko těžší trénink. Trenér mi říkal, že budu hrát poločas, ale kluci ještě mají nějaké zdravotní problémy, takže jsem musel hrát celý zápas. Nečekal jsem to, bylo to malinko náročnější, ale zvládl jsem to," řekl Radakovič.

Do sparťanského týmu zapadl rychle. "Myslím, že jsem si zvykl dobře. Kluci mě přijali výborně, s některými se už znám, navíc mluvím česky. Je to úplně v klidu," uvedl Radakovič.

Je nám líto, video expirovalo.
Radakovič si poprvé zahrál ve Spartě

První poločas odehrál ve stoperské dvojici se Semihem Kayou a druhý s Costou a komunikaci na trávníku si pochvaloval. "Nebylo to složité, čekal jsem to náročnější. S Kayou i s Costou jsme mluvili výborně, spolupracovali jsme. Nevnímám žádný problém, od prvního dne jsem se dobře adaptoval," řekl Radakovič.

Jednou se dokonce dostal do šance hlavou. "Možná jsem nechtěl dát, abych nemusel platit víc do kasy. Ne, dělám si legraci. Mohl jsem míč trefit líp, ale hlavně doufám, že budu dávat nějaké góly v lize," přál si. Zápisnému se přesto nevyhnul, protože navlékl kapitánskou pásku. "To mě bude stát peníze, ale v pohodě, rád zaplatím," usmál se odchovanec Crvené zvezdy Bělehrad.

Paradoxně přestoupil do hůře postaveného týmu, neboť Sparta skončila v minulé sezoně pátá a Olomouc čtvrtá. "Sparta ale nemůže být horší tým než Olomouc. Sparta je Sparta. Před rokem by mě vůbec nenapadlo, že půjdu do Sparty. Teď jsem tady a budu se snažit dát týmu co nejvíc, abych mu pomohl v boji o ligový titul," prohlásil bývalý srbský mládežnický reprezentant.

Na nový herní styl si nebude muset zvykat, protože sparťanský trenér Pavel Hapal po něm chce podobné věci jako olomoucký kouč Václav Jílek. "Myslím, že jsou skoro stejní trenéři. Chtějí ty stejné věci - hrát agresivně, podržet balon, hrát dopředu," srovnával Radakovič.

Zatímco s Olomoucí by hrál 3. předkolo Evropské ligy, se Spartou začne už ve 2. předkole, v němž mohou Letenští narazit na srbský Spartak Subotica. "Je to bohužel ze třetího do druhého předkola, ale my to zvládneme a půjdeme do třetího. Bylo by to fajn jet v tom druhém do Srbska, dlouho jsem si tam nebyl zahrát nějaké utkání. Budu jim fandit, aby to zvládli, a doufám, že tam pak ten zápas zvládneme my," dodal.

Pavel Drsek začal přípravu s Duklou

Novou roli se v letní přípravě učí Pavel Drsek. Na lavičce Dukly ho čeká první ligový ročník v pozici hlavního trenéra. Tým poprvé koučoval v přípravě proti Vlašimi.

Jednačtyřicetiletý Drsek přišel do Dukly před necelými dvěma lety z Jablonce na post asistenta tehdejšího trenéra Hynka. Před dvěma týdny byl realizační tým odvolán, ale Drsek se následně překvapivě stal hlavním koučem.

"Já znám hráče a oni znají mě, takže v tomhle výhodu mám, ale je to jenom krátkou dobu, protože jedno je jasné. My musíme dělat body jako všichni ostatní, od toho se to odvíjí," míní nový hlavní trenér pražského klubu.

Pražané se v prvním přípravném utkání pod novým koučem dlouho trápili. Na půdě druholigové Vlašimi museli ve druhém poločase otáčet nepříznivý vývoj. Nakonec ale přesto zvítězili 4:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články