Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta s Radakovičem remizovala s Holoubkovým Ružomberokem

Fotbalisté Sparty remizovali v přípravném utkání se slovenským Ružomberokem, který vede jejich bývalý trenér David Holoubek, bez branek. Za Pražany poprvé nastoupila nejnovější posila stoper Uroš Radakovič. Pátý celek uplynulé sezony české ligy byl v duelu s šestým týmem slovenské nejvyšší soutěže aktivnější, ale do vyložených šancí se dostával těžko.

Uroš Radakovič na tréninku Sparty
zdroj: Sparta.cz

Sparťané se dvakrát dožadovali penalty, ale sudí Berka ji neodpískal. V druhém poločase Letenští stupňovali převahu, k vítěznému gólu to však nevedlo. Neprosadili se ani v závěru hlavičkující Mustedanagič a Dao.

"Jsem spokojený. Vážně máme těch 14 dní velice těžkých, bylo to cítit i na hřišti. Asi každý viděl, že hráči byli neskutečně unaveni. Včera jsme měli těžký silový trénink," řekl sparťanský kouč Pavel Hapal. "Určitě jsme chtěli vyhrát, to neříkám, že ne. Myslím, že v druhém poločase se to možná blížilo k nějakému lepšímu výsledku, než je remíza. Ale momentálně to není podstatné," dodal.

Pavel Hapal o Uroši Radakovičovi:

"Má spoustu předností. Určitě jistota vzadu, velmi dobré souboje, na svou výšku je i dostatečně rychlý. Má jednoduchou rozehrávku bez nějakých vážnějších chyb. Věřím, že nám určitě pomůže."

Radakovič odehrál oba poločasy. "Máme problém se stopery, protože nám chybí ještě Štetina. Ale věřím, že už do soustředění bude v pořádku. Z toho důvodu jsme po domluvě s hráčem nechali hrát Uroše 90 minut," uvedl Hapal.

Souboj s Ružomberokem byl pro Spartu třetím zápasem letní přípravy. V minulém týdnu dvakrát hráli s dalším slovenským celkem Trenčínem, kterému nejprve podlehli 1:2 a pak zvítězili 4:2. Další duel čeká Pražany už na soustředění v Rakousku proti Celticu Glasgow.

Je nám líto, video expirovalo.
Radakovič si poprvé zahrál ve Spartě

"Samozřejmě to bude velmi dobrá prověrka. Těchto 14 dní jsme věnovali vyloženě hrubé přípravě, teď už budeme přecházet do té herní," uvedl Hapal, který věří, že na soustředění už bude mít k dispozici marody. "Jsou to spíš takové lehké šrámy hlavně z předchozích sezon. Štetina má problémy se zadním stehenním svalem, u Wiesnera to byl úraz. Ben Chaim má něco s podkolenní šlachou, ale nemělo by to být nic složitějšího. Uvidíme, co Venca Kadlec, který se s mužstvem ještě nezapojil. Má svůj program. Ale už to také vypadá daleko lépe," dodal Hapal.

Příprava ukázala své, posil je třeba

Pátý celek uplynulé sezony první ligy by ještě rád získal hráče na pravý kraj obrany a do středu pole. "O nějakém posílení se samozřejmě bavíme pořád, bohužel je to všechno složité. Ten přestupový kolotoč teprve začíná a někdy ta jednání nejsou jednoduchá. Tlačí nás určitě bota na pravé straně obrany, kde se nám zranil další hráč Wiesner. Tak to tam nějakým způsobem lepíme. První poločas tam hrál Frýdek přes nohu," řekl Hapal.

"Chtěli bychom posilu i do středu hřiště. Ale jednání jsou bohužel teprve v nějakém průběhu. Samozřejmě bychom byli rádi, kdyby se to povedlo hned na začátku přípravy. Já a celý trenérský štáb se soustředíme na hráče, kteří tady jsou a připravujeme je na sezonu," dodal Hapal.

Sparta Praha - Ružomberok 0:0

I. poločas: Nita - Frýdek, Kaya, Radakovič, Čivič - Kulhánek - Stanciu, Kanga, Ristič, Plavšič - Tetteh.

II. poločas: Nita - Chvátal, Radakovič, Costa, Čivič - Dao, Mandjeck, Ristič, Mustedanagič, Vatajelu - Pulkrab. Trenér: Hapal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články