Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Puadův hattrick rozhodl o výhře Espaňolu nad Alavésem, Villarreal gólem v nastavení zdolal Mallorcu

Hattrick Javiho Puada rozhodl v 5. kole španělské ligy o výhře Espaňolu 3:2 nad Alavésem. Alex Král odehrál za barcelonský klub celé utkání. Villarreal zvítězil na hřišti Mallorcy 2:1 a zůstal neporažený. Výhru zařídil gólem v nastavení Ayoze Pérez. Real Madrid zvítězil po brankách  penalty Viníciuse Júniora a Mbappého na hřišti San Sebastianu 2:0 a posunuli se na druhé místo. 

Radost fotbalistů Espanyolu
zdroj: Panoramic autor: Felipe Mondino

Real se ujal vedení v 58. minutě, poté co Vinícius proměnil penaltu po ruce záložníka Gómeze. Mbappé vítězství Bílého baletu pojistil v 75. minutě, potrestal faul na Vinicíuse. Svěřenci Carla Ancelottiho mají o bod méně než vedoucí Barcelona, která v neděli nastoupí na hřišti páté Girony.

Puado odstartoval svou střeleckou show v 21. minutě, když do sítě usměrnil Tejerův střílený centr. Hosté odpověděli v 35. minutě gólem Conechnyho, jenž se v novém dresu prosadil poprvé od letního přestupu z argentinského klubu Godoy Cruz.

Po opětovné spolupráci Tejera a Puada obnovil Espaňol své vedení v 56. minutě a o devět minut později dovršil šestadvacetiletý útočník hattrick gólem z penalty. Hosté reagovali už jen Tenagliovým snížením z 68. minuty.

Nováček ligy Espaňol potřetí za sebou neprohrál a se ziskem sedmi bodů je na sedmém místě. Alavés má stejný počet bodů a je o příčku výš.

Villarreal šel do vedení v 27. minutě zásluhou obránce Costy, jenž se prosadil poprvé po letním přestupu z Toulouse. Domácí srovnali dvanáct minut po poločase, kapitán Albiol si srazil Asanův centr do vlastní sítě.

Mallorca hrála od 69. minuty bez vyloučeného Lata. Villarreal využil přesilovku až díky bleskurychlé akci ze čtvrté nastavené minuty, na jejímž konci skóroval Pérez a s třemi góly je za nejlepším střelcem soutěže Polákem Lewandowským z Barcelony.

FC Sevilla porazila Getafe 1:0 brankou Jesúse Navase z 23. minuty. Španělský univerzál se v 38 letech a 298 dnech stal historicky nejstarším střelcem Sevilly, když překonal rekord Sergia Ramose z letošního března.

Španělská fotbalová liga – 5. kolo:

Mallorca – Villarreal 1:2 (57. vlastní Albiol – 27. Costa, 90.+4 Pérez), Espaňol – Alavés 3:2 (21., 56. a 63. z pen. Puado – 39. Conechny, 68. Tenaglia), FC Sevilla – Getafe 1:0 (23. Navas).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články