Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

První zápas, první (polo)trofej. Mourinho s United ovládl Community Shield

Londýn – Hned první zápas na lavičce Manchesteru United vyšel novému trenérovi Josému Mourinhovi skvěle. United ovládli anglický superpohár Community Shield a získali první trofej, byť se zápas jako soutěžní nepočítá. Výhru 2:1 nad úřadujícím vítězem Premier League Leicesterem navíc zařídila nová posila, sedm minut před koncem rozhodl Zlatan Ibrahimovič.

Hráči Manchesteru United pózují s trofejí pro vítěze Community Shield
zdroj: Reuters autor: Eddie Keogh

United poslal do vedení záložník Jesse Lingard, který si ve 31. minutě proklestil cestu přes několik obránců a sólovou akci zakončil přesnou střelou. Sedm minut po přestávce ale vyrovnal po zaváhání obránců Manchesteru jeden ze strůjců překvapivého triumfu Foxes v posledním ročníku anglické ligy Jamie Vardy.

V závěru odvrátil možné prodloužení Ibrahimovič, který poslal do branky centr Antonia Valencii. United hráli o Superpohár již potřicáté a připsali si 21. vítězství. Leicester naopak nenavázal na svůj triumf při jediné účasti v roce 1971. Mourinho si spravil chuť po loňském roce, kdy v Superpoháru prohrál na lavičce Chelsea s Arsenalem 0:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články