Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prvenství Barcelony Real Madrid neohrozil

Madrid – Fotbalisté Barcelony v generálce na středeční zápas Ligy mistrů s Plzní vyhráli 3:0 nad Santanderem, a udrželi se tak v čele španělské ligy. Argentinec Lionel Messi svým 195. a 196. soutěžním gólem překonal druhého nejlepšího střelce v historii katalánského klubu Ladislava Kubalu. Fotbalisté Realu Madrid zase porazili ve španělské lize nováčka Betis Sevilla 4:1 a do večerního utkání Barcelony stanuli v čele tabulky. K jejich čtvrté soutěžní výhře v řadě pomohl hattrickem Argentinec Gonzalo Higuaín, když zopakoval svůj střelecký počin z uplynulého kola proti Espaňolu. Třiadvacetiletý útočník zaznamenal tři góly také minulý týden v reprezentačním zápase s Chile.

Hráči Realu Madrid
zdroj: ČTK/AP

Obhájce titulu udržel v domácí soutěži stoprocentní bilanci na stadionu Nou Camp a počtvrté tady naplno bodoval s celkovým skóre 21:0. Po zranění se vrátil do sestavy záložník Andrés Iniesta, už v deváté minutě naopak musel ze hřiště kvůli zdravotním problémům stoper Gerard Piqué.

Domácí získali dvoubrankové vedení už během úvodní půlhodiny. V 11. minutě otevřel skóre Messi a o čtvrt hodiny později navýšil náskok záložník Xavi. Po přestávce přidal čtyřiadvacetiletý útočník svůj druhý zásah a s deseti ligovými brankami dál vévodí tabulce střelců.

Barcelonský trenér Pep Guardiola do utkání nasadil sestavu: Valdés - Daniel Alves, Piqué (9. Abidal), Puyol, Maxwell - Xavi, Thiago, Iniesta (72. Keita) - Pedro (74. Adriano), Messi, Villa.

Higuaínův hattrick napomohl výhře Realu Madrid

Real Madrid porazil Betis Sevilla 4:1 především díky hattricku Argentince Gonzala Higuaína, který zopakoval svůj střelecký počin z uplynulého kola proti Espaňolu. Třiadvacetiletý útočník zaznamenal tři góly také minulý týden v reprezentačním zápase s Chile.

Betis sice v prvním poločase na madridském stadionu Santiaga Bernabéua uhrál nadějnou bezbrankovou remízu, ale po pauze náporu favorita neodolal. První dvě branky vstřelili Higuaín a Brazilec Kaká po přesných nahrávkách Portugalce Cristiana Ronalda. Hosté v 69. minutě zdramatizovali utkání Molinovým snížením, ale v dalších čtyřech minutách Higuaín po dvou individuálních akcích definitivně rozhodl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články