Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Prokletí gólmanů Liverpoolu pokračuje. Mignolet ale hrubku napravil bodovým zákrokem

Liverpool – Je to už tradice. Když Liverpool nastoupí do zápasu, příznivci Reds nervózně čekají, kdy jejich brankář předvede další kiks. A v úterý proti Chelsea se opět "dočkali". Simon Mignolet naprosto prospal standardku, po které ho David Luiz překvapil střelou přesně k tyči. Belgický gólman si za to vyslechl kritiku i od klubové legendy Stevena Gerrarda. Chybu však dokázal ještě částečně napravit. Lapená penalta totiž domácím zajistila bod.

Brankář Liverpoolu Simon Mignolet
zdroj: REUTERS autor: Phil Noble

Ať si tam stoupne kdokoliv, nic se nemění. Brankáři Liverpoolu prostě a jednoduše ne a ne se odnaučit velkých minel. Dlouhodobě se o ně staral Simon Mignolet, na podzim na něj navázala posila z Mohuče Loris Karius a ve štafetě v současnosti pokračuje opět prvně jmenovaný Belgičan.

Poslední "slavná chvilka" brankářů Reds přišla v zápase proti Chelsea. Běžela 24. minuta, když hosté kopali standardní situaci. K té se postavilo hned trio hráčů v modrém a Mignolet si začal organizovat obranu. Jenže...

V momentu, kdy sudí pískl do píšťalky, osmadvacetiletý brankář stále bez stresu pokračoval v organizaci svých spoluhráčů. Toho dokázal využít Davis Luiz, jenž nádhernou střelou přes zeď poslal míč přesně k tyči. Zaskočený Mignolet se za jeho pokusem stihl už jen nevěřícně otočit.

Standardní situaci naleznete v čase 1:57:

"Neslyšel jsem hvízdnutí a on potom strašně rychle vystřelil. Je to nepříjemný pocit. Standardka to byla kopnutá výborně, ale chtěl jsem mít šanci jí třeba chytnout, o což jsem nakonec přišel," prozradil po zápase Mignolet.

Pravdou je, že Luiz kopl přímý kop opravdu skvěle. Razantní rána letěla přesně nad zdí a skončila u tyče. Mignolet by tak měl dost problémů zasáhnout, i kdyby dával pozor. Současnou jedničku Liverpoolu to ale od kritiky neuchránilo. Do Belgičana se opřel i jeho bývalý spoluhráč a legenda Reds Steven Gerrard.

"Situaci nepřečetl a snažil se vytlačit zadní linii ven, když už měl dávat pozor na kopajícího. Měl už to nechat na spoluhráčích. Byla to jasně jeho chyba," zhodnotil počínání Mignoleta Gerrard, který nebral ani vysvětlení Belgičana, že neslyšel pokyn rozhodčího.

"Písknutí bylo jasně slyšet. Každý ho slyšel a Simon byl v té chvíli doslova v zemi nikoho," dodal dlouholetý kapitán Reds.

Do kritiky liverpoolských mužů mezi třemi tyčemi se pustil i další expert a bývalá obranná hvězda Manchesteru United Rio Ferdinand. "Brankáři jsou slabinou Liverpoolu," zhodnotil to, o čem se mluví i dlouhodobě.

Za Mignoleta se ovšem postavil ten nejdůležitější muž, který rozhodne o jeho dalším nasazení, či nenasazení, manažer Jürgen Klopp. Ten vyzdvihl právě přesnost střely, kterou vyslal brazilský stoper a již by Belgičan podle něj měl problém chytnout, i kdyby se soustředil.

"Bylo to ze strany Davida Luize skvělé. Musíme v takových chvílích být připraveni a Mignolet očividně nebyl. Ano, možná kdyby se soustředil na míč, mohl ho chytnout, ale nebylo by to vůbec jednoduché, jelikož ta střela šla přímo do rožku," zhodnotil.

Mírnost jeho vyjádření možná ovlivnil i fakt, že i když Mignolet svému týmu zavařil, nakonec mu zajistil zisk bodu. V 76. minutě, kdy už byl stav 1:1, Chelsea dostala výhodu pokutového kopu, který brankář Liverpoolu dokázal lapit.

Znovu tak potvrdil, že je mistrem v chytání pokutových kopů. Co se týče Premier League, během působení v Liverpoolu lapil šest ze čtrnácti penalt, což mu zaručuje téměř padesátiprocentní úspěšnost.

Podobnou extratřídu by ale potřeboval ukazovat i během normální hry. Bez jeho stabilních výkonů totiž bude Liverpool útočit na titul horko těžko.

Zdroj
Independent

Hlavní zprávy

Nejčtenější články