Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Arsenal doma prohrál s Watfordem, Costa nedal penaltu a Chelsea jen remizovala

Londýn - Arsenal nezvládl utkání proti Watfordu, kterému podlehl 1:2, a poprvé od srpna 2016 přenechal všechny ligové body v domácím prostředí hostům. "Kanonýři" prohrávali ve 13. minutě už 0:2, ani přes snížení Iwobiho se ale londýnskému favoritovi nepodařilo srovnat. Diego Costa mohl ve šlágru kola rozhodnout o výhře vedoucí Chelsea na půdě Liverpoolu, ale za stavu 1:1 neproměnil penaltu. "Blues" tak mají na čele tabulky náskok devíti bodů.

Etienne Capoue z Watfordu v akci proti Arsenalu
zdroj: Reuters autor: Tony O\'Brien

Arsenal v předchozích 22 kolech v první čtvrthodině neinkasoval jediný gól, dnes ale prožil hororový vstup do utkání. V desáté minutě otevřel skóre z přímého kopu Kaboul, jehož střelu tečoval Ramsey a Čech neměl příliš šancí na změnu směru zareagovat.

Watford tak poprvé v historii vedl nad Arsenalem v ligovém zápase a o tři minuty později na tom byl ještě lépe. Čech první možnost ještě vyrazil, ale obrana jen sledovala, jak se z dorážky prosadil Deeney. "Kanonýři" za první půli nevystřelili mezi tyče a vyprovázel je pískot.

Kouč Wenger o pauze poslal na trávník Walcotta místo Girouda a jeho svěřenci výrazně přidali, což jim vyneslo Iwobiho snížení v 58. minutě. Domácí v druhé půli přestříleli soupeře 17:1, ale k vyrovnání to nevedlo, Luca Pérez v závěru trefil jen brankovou konstrukci. Arsenal tak z posledních čtyř úterních zápasů v Premier League uhrál jen dva body.

Costa zahodil penaltu i dva body navíc

Ve šlágru kola poslal Chelsea do vedení ve 24. minutě stoper David Luiz, který precizně zahraným přímým kopem stylově oslavil jubilejní 100. duel v Premier League. Liverpool ale po pauze srovnal, když se hlavou zblízka prosadil Wijnaldum.

Chelsea tak teprve podruhé v ligové sezoně nevyhrála zápas, v němž otevřela skóre. Tři body mohl zachránit hostům čtvrt hodiny před koncem faulovaný Costa, penaltu mu ale chytil Mignolet. Liverpool doma neporazil "Blues" v Premier League popáté za sebou.

Nečekanou ztrátu bodů utrpěl i Tottenham. "Kohouti" dali v předchozích třech soutěžních duelech deset gólů, ale proti Sunderlandu se navzdory střelecké převaze 14:3 neprosadili. Domácí se díky cennému bodu dostali z posledního místa tabulky o skóre před Hull.

Nelichotivý rekord si připsal úřadující mistr Leicester. Ten gólem z 87. minuty prohrál na půdě Burnley 0:1 a za 23 kol získal jen 21 bodů, což je nejméně ze všech obhájců titulu v anglické historii. Navíc dvanáctou ligovou porážkou v sezoně vyrovnal také nejvyšší počet proher mistra v následujícím ročníku, a to přitom ještě do konce soutěže zbývá 15 kol.

23. kolo anglické fotbalové ligy:

Arsenal - Watford 1:2 (58. Iwobi - 10. Kaboul, 13. Deeney), Bournemouth - Crystal Palace 0:2 (46. Dann, 90.+2 Benteke), Burnley - Leicester 1:0 (87. Vokes), Middlesbrough - West Bromwich 1:1 (17. Negredo z pen. - 6. Morrison), Sunderland - Tottenham 0:0, Swansea - Southampton 2:1 (38. Mawson, 71. Sigurdsson - 58. Long), Liverpool - Chelsea 1:1 (57. Wijnaldum - 24. Luiz).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články