Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Pro lidi v Berlíně jsme s rouškami mimozemšťani. Nechápu jejich nezodpovědnost, řekl Pekarík

Lehkovážnost, s jakou k pandemii koronaviru přistupují obyvatelé Berlína, šokovala slovenského fotbalistu Petera Pekaríka. Obránce Herthy si s rouškou a ochrannými brýlemi připadal v obchodě jako mimozemšťan. "Lidi s rouškami byste spočítali na prstech dvou rukou," upozornil.

Peter Pekarík v souboji s Robertem Lewandowskim
zdroj: REUTERS autor: Hannibal Hanschke

"Chování Berlíňanů mě s ohledem na vážnou situaci dost zklamalo a zaskočilo. Jsou stále poměrně lhostejní a absolutně nezodpovědní. Když jsme v nutném případě potřebovali vyjít z bytu do potravin, lékárny nebo drogerie a měli jsme na tvářích roušky a brýle, lidé se na nás dívali jako na mimozemšťany," uvedl Pekarík.

"Zaměstnanci v obchodech nebo na poště nebyli vůbec ničím chráněni. Celkově byste ve vyspělém velkoměstě spočítali obyvatele s rouškami na prstech dvou rukou. Očekávali jsme od spoluobčanů mnohem zodpovědnější přístup. V tomto ohledu jsem rád, jaká opatření přijalo Slovensko," dodal.

Mezi potvrzenými případy nákazy v Berlíně je i jeden nejmenovaný hráč Herthy. Třiatřicetiletý bek se obává, aby se nenaplnila slova kancléřky Angely Merkelové, podle níž se může nakazit až 70 procent Němců.

"Když mám možnost vidět na vlastní oči přístup lidí k celé situaci, tak se této předpovědi vůbec nedivím. Věřím však, že její slova se nakonec přece jen nenaplní," zakončil Pekarík.

Zdroj
ČTK, Šport.sk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články