Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Příští sezona bude moje, věří po premiérovém gólu v lize za Ajax Černý

Amsterdam – V Evropské lize se mu to už povedlo, na první gól v nizozemské lize si však musel Václav Černý z Ajaxu počkat až do neděle. Zadařilo se mu při debutu v základní sestavě proti Twente, které tým z hlavního města nakonec porazil 4:0 a zásah českého záložníka byl nakonec vítězný. Osmnáctiletý ofenzivní talent po utkání zářil štěstím a doufá, že v příští sezoně si vybojuje pevné místo v A-týmu nizozemského klubu.

Slavící Václav Černý na ramenou svých spoluhráčů z Ajaxu
zdroj: Reuters autor: Russell Cheyne Livepic

Černý před utkáním s Twente v tomto ročníku zasáhl do sedmi soutěžních zápasů jako střídající hráč. Premiérovou branku za Ajax vstřelil v listopadovém utkání Evropské ligy proti Celticu Glasgow.

"Ano, musel jsem dlouho čekat na šanci v základní sestavě. Ale myslím, že bylo důležité, že jsem dál pracoval a snažil se podávat co nejlepší výkony. To jsem říkal i sám sobě a myslím, že mi to přineslo úspěch," řekl Černý.

V blízké budoucnosti by se rád napevno usadil v týmu trenéra Franka de Boera. "Samozřejmě bych chtěl hrát víc, ale je to čistě trenérova volba," uvedl mladý záložník či útočník. "Příští sezona bude moje. Ne, pokusím se, aby to byla moje sezona," řekl Černý.

Na domácím stadionu proti Twente otevřel skóre ve 38. minutě, kdy po sprintu z poloviny hřiště skóroval z malého vápna k bližší tyči. Odstartoval tak jasný triumf Ajaxu, který před posledním kolem nizozemské ligy vede tabulku o skóre před obhájcem PSV Eindhoven.

"V pátek jsem se dozvěděl, že budu hrát. Přišla se podívat moje rodina a myslím, že jsem jim předvedl krásný gól i několik dobrých akcí," uvedl někdejší dorostenec Příbrami. "Můj gól byl důležitý a jsem za něj moc rád, ale také musím dělat méně chyb," dodal Černý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články