Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

První ligová trefa za Ajax. Černý při debutu v lize v základu poprvé skóroval

Amsterdam - První start v základní sestavě v nizozemské lize si připsala velká česká naděje Václav Černý a poprvé také osmnáctiletý reprezentant do 21 let v Eredivisie skóroval. Ajax tak v předposledním kole zvítězil 4:0 nad Twente a přiblížil se k titulu. Do posledního kola Ajax vstoupí s 81 body, stejně jako druhý PSV, ale s výrazně lepším skóre. 

Václav Černý
zdroj: Reuters autor: Russell Cheyne

Osmnáctiletý Černý, který se za A-tým Ajaxu prosadil už na podzim v Evropské lize proti Celticu, dosud v lize pouze pětkrát střídal. Důvěru trenéra Franka de Boera splatil úvodním gólem utkání ve 38. minutě, když po sprintu z poloviny hřiště skóroval z malého vápna k bližší tyči. Odstartoval tak kanonádu Ajaxu, jehož vysoké vítězství jej výrazně přiblížilo k zisku titulu.

Ajax i PSV ukončí ligu na hřištích soupeře, ale zatímco Černého celek čeká zápas s předposledním Graafschapem, PSV se v posledním kole utká se Zwolle, kterému půjde o účast v play-off o Evropskou ligu. V případě rovnosti bodů rozhodne rozdíl skóre, který má Ajax o šest branek lepší.

Zdroj
ČTK, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články