Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Příprava na Německo? Je to hodně o taktice, uvedl Darida

Praha - Reprezentanti se připravují na páteční duel kvalifikace mistrovství světa proti obávanému Německu. Češi proto na tréninku pilovali zejména taktické herní varianty a ještě je čeká samotná taktická příprava od trenéra Karla Jarolíma. Žádný nominovaný hráč nehlásil zdravotní problémy. Přímý přenos utkání Česko–Německo sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz v pátek od 20:15.

Trenér Karel Jarolím na tréninku české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Je to hodně o taktice. Potřebujeme se připravit na všechny možné varianty, které budou Němci hrát. Abychom mohli třeba během zápasu reagovat na to, kdyby změnili taktiku po pár minutách. Abychom věděli, co na hřišti máme dělat," řekl záložník Vladimír Darida.

"Dělali jsme taktické nácviky. Víme, jak bychom proti nim chtěli hrát, a věřím, že to v pátek ukážeme. Je to pouze jeden zápas, tou kvalifikací je strašně těžké projít bez ztráty bodu. Němci ještě neztratili, tak věřím, že když už ztratí, tak to bude v pátek," doplnil brankář Tomáš Vaclík.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi se připravují na Německo

Český celek s Německem změří síly v pátek večer v Edenu a o tři dny později nastoupí v Belfastu proti Severnímu Irsku. Reprezentanti jsou ve své kvalifikační skupině třetí se ztrátou čtyř bodů na druhé místo, které může znamenat baráž, takže je čeká klíčový dvojzápas.

Před rokem v úvodním vzájemném duelu s Německem v Hamburku český celek prohrál jasně 0:3. "Hrajeme doma, ten zápas bude trochu něco jiného než v Hamburku. Věřím, že se nám tenhle zápas povede víc a nějaké body zvládneme udělat. Nevyšly nám domácí zápasy, v nichž jsme remizovali, takže každý bod je teď pro nás velmi cenný," uvedl Darida.

V trénincích se už začíná krystalizovat základní sestava. "Do zápasu zbývá několik dní, ještě se může pár jmen prohodit. Ale asi jako před každým zápasem je pár dní před utkáním sestava víceméně trošku jasnější," podotkl Darida.

Odpoledne měla většina týmu volno, Darida, záložník Antonín Barák, útočník Jan Kliment a obránce Marek Suchý se ale věnovali na Strahově talentům z regionálních akademií. Osm vybraných žáků absolvovalo s reprezentanty a patronem projektu, vicemistrem Evropy z roku 1996 Karlem Poborským, hodinový trénink, po kterém společně vyberou dva chlapce, jejichž fotbalový vývoj bude FAČR detailně sledovat.

Páteční zápas s Německem začne v Edenu ve 20:45. Asociace připravila tradiční Fan Park přímo u stadionu a fanoušci, kteří se nedostanou do hlediště, mohou sledovat zápas na velkoplošné obrazovce ve fanzóně ve Žlutých lázních. Vstup bude zdarma a na prvních 500 návštěvníků čeká pivo.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články