Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Prestiž, peníze, koeficient. To jsou teď naše cíle, říká Svědík

Stále je o co hrát, i když postup už nám utekl. Tak mluvil na tiskové konferenci před utkáním s Partizanem trenér Slovácka Martin Svědík. Malý klub z Uherského Hradiště při svém prvním účinkování na evropské scéně stále sbírá zkušenosti, což trenér považuje za velmi cenné.

Martin Svědík
zdroj: ČTK / Glück Dalibor

"Ve hře je stále několik faktorů, které nás motivují, ať už je to finanční odměna, nebo prestiž této soutěže a také český koeficient," řekl trenér Martin Svědík, jehož tým získal zatím čtyři body za výhru v Nice a remízu 3:3 v úvodním duelu doma právě s Partizanem. "Připravujeme se na poslední zápas, chceme Partizan co nejvíc potrápit, uspět a hrát co nejlíp. Celá soutěž nám dala obrovské zkušenosti a jsme rádi, že jsme ji mohli hrát," shrnul.

Ve výpravě, která dnes přiletěla do srbské metropole z Brna, ale chyběly tři opory. Doma z různých důvodů zůstali zkušení a evropskými poháry protřelí Michal Kadlec, Milan Petržela a Libor Kozák. "Petržela a Kozák měli zdravotní problémy a doléčují se, Kadlec zůstal doma, aby si odpočinul před finišem ligy. Bereme to tak, že šanci dostanou jiní hráči, aby měli možnost se ukázat," vysvětlil Svědík. Kromě této trojice nemůže pro čtvrteční duel počítat ještě s vykartovaným Michalem Trávníkem a zraněným Petrem Reinberkem.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovácko už v EKL bude hrát jen o body do koeficientu

Svědíka mrzí, že čtvrteční zápas v Bělehradě se odehraje kvůli disciplinárnímu trestu bez diváků. Podobnou atmosféru zažil tým i v Nice, které také mělo uzavřené tribuny. "Snažím se na to nemyslet, nevím, jestli bude prázdno jako v Nice, a je obrovská škoda, že tady nemůžou být normální fanoušci. Doufám, že aspoň přijdou děti a vytvoří nějakou atmosféru," přeje si kouč vítěze českého poháru.

Plný dům tak Slovácko zažilo ze tří vystoupení u elitních klubů tří zemí jen v Kolíně. "Bylo tam 55 tisíc lidí a skvělá kulisa. Přijedete ven k publiku, má to nějakou atmosféru a je to lepší zažít, než hrát před prázdným stadionem. Mnozí hráči to prožívali poprvé v kariéře a budou na to vzpomínat. A někteří jako Kadlec a Petržela zase možná naposledy," doplnil Svědík.

Utkání má výkop ve 21:00 SEČ. Ve stejném čase začne i zápas Kolín nad Rýnem - Nice. Vedoucí Nice a Partizan mají po osmi bodech, Kolín o bod méně. Mezi těmito třemi týmy se rozhodne o dvou postupujících do jarního play-off Evropské konferenční ligy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články