Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Překvapený Barák: V září jsem pořádně nehrál za Slavii, teď jsem v reprezentaci

Praha – Původně měl Antonín Barák jet s jednadvacítkou na přípravný zápas do Portugalska, nakonec ale překvapivě dostal od trenéra Karla Jarolíma dodatečně premiérovou pozvánku do reprezentačního A-týmu na zápasy s Norskem a Dánskem. Jednadvacetiletý středopolař má přitom na kontě jen 33 ligových startů. "Ještě před dvěma měsíci jsem pořádně nehrál ve Slavii. Říkal jsem, co bude, jestli třeba nebude lepší volit jinou cestu. Přemýšlel jsem, jak to vše bude. Takže tomu, co se teď stalo, sám moc nerozumím," řekl usměvavý Barák. Utkání s Norskem a Dánskem odvysílá živě ČT sport a náš web.

Antonín Barák
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Bylo to obrovské překvapení. Ještě to teď na sobě trochu cítím, že je to něco speciálního. Možná si to ještě neuvědomuji. O tomhle jsem snil odmalinka, pro to ten fotbal dělám, abych se jednou dostal na takhle vysokou úroveň a metu," uvedl Barák.

O svou radost se jako první podělil s otcem, který ho k fotbalu přivedl a věnuje se trénování mládežnických reprezentací. "Říkal, že je na mě hrozně pyšný a ať tady ukážu to nejlepší. Ani moc ten rozhovor neprobíhal, protože to bylo spíš takové hodně dojemné," uvedl příbramský odchovanec, který přišel do Slavie v zimě minulé sezony. (více o Barákovi a jeho rodině čtěte zde)

Je nám líto, video expirovalo.
Národní tým se sešel před Norskem a Dánskem

Reprezentace je pro něj i odměnou za to, čím si během kariéry musel projít. Prodělal únavový syndrom a má vrozenou vadu zad, takže musí individuálně cvičit.

"Jsem typ člověka, který je hodně cílevědomý. Hodně kluků, s kterými jsme působil, se mi třeba někdy smálo, ale já mám cíle nastavené hodně vysoko. I když nevím, zda je to úplně reálné. Chci se posouvat co nejvýš a áčko nároďáku byl ten nejvyšší cíl," uvedl Barák.

Talentovaný středopolař je jedním ze strůjců slávistického vzestupu. Pražané i díky jeho výkonům pod trenérem Jaroslavem Šilhavým ještě neprohráli a jsou v ligové tabulce třetí.

Je nám líto, video expirovalo.
Otec a syn Barákovi nejen o vztahu trenér-hráč

"Cítím se dobře a věřím si. I tak jsem z nominace hrozně překvapený a sám se divím. Sice jsem odehrál nějaké těžké zápasy, ale proti klukům, co jsou tady, se to vůbec nedá srovnávat. Asi jsem se trenéru Jarolímovi líbil, možná má rád můj herní styl. Některé zápasy se mi povedly, tak i možná kvůli tomu jsem tady," uvedl Barák.

Ožil po příchodu nového slávistického trenéra Šilhavého. "Změnilo se toho hodně. Trenér, někteří lidé ve vedení i herní styl. Pomohlo i trošku to, že hráči, kteří zrovna nastupovali, neměli formu. Trenér to točil, dostal jsem šanci v Teplicích, kde jsem přihrál na gól a udělal si trochu oko u trenéra. A pak nám hlavně pomohlo vítězné derby se Spartou," dodal.

Pokud by si v pátek zahrál v kvalifikačním duelu s Norskem, představil by se v Edenu na svém domácím stadionu. "Byl by to krásný pocit. Každý zápas, který můžu odehrát v Edenu, je pro mě svátek. Hodně jsem si ten stadion oblíbil," doplnil Barák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články