Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jarolím doplnil národní tým. Proti Norsku i s debutanty Barákem a Krmenčíkem

Praha - V klíčovém utkání české reprezentace s Norskem nebude v týmu chybět ani dvojice debutantů v A týmu Antonín Barák ze Slavie a Michael Krmenčík z Plzně. Trenér Jarolím doplnil nominaci národního týmu celkem o pět hráčů, povoláni jsou i Jan Kopic, David Pavelka a Jaromír Zmrha. Třiadvacetičlenný soubor je tak nyní kompletní.

Antonín Barák
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Jarolím minulý týden nominoval jen 18 hráčů s tím, že další pětici povolá až podle výkonů ve víkendových zápasech. V útoku se rozhodl pro třiadvacetiletého Krmenčíka, který si v průběhu podzimu vydobyl pozici útočné jedničky v Plzni.

Krmenčík vstřelil čtyři ligové góly, další přidal v poháru a dva zaznamenal v evropských pohárech. Jeden z nich dal ve čtvrtek v Evropské lize Astře Giurgiu a následně se v neděli dvěma asistencemi podílel na výhře 3:1 nad Jabloncem.

"Myslím si, že Krmenčík je ve formě, tak proč toho nevyužít. Je to důrazný, důsledný typ útočníka. Myslím, že se i celkem dobře pohybuje, je nebezpečný v šestnáctce," řekl Jarolím na Krmenčíkovu adresu.

Jarolím dal šanci i jednadvacetiletému Barákovi, který je jedním ze strůjců podzimního zlepšení Slavie. S jeho zařazením do základní sestavy začala Slavia sbírat body, k čemuž Barák přispěl třemi góly a asistencí. Původně měl jet s jednadvacítkou do Portugalska, ale nakonec si vyzkouší dres A-týmu. "Barák podává dobré výkony a je produktivní," vysvětlil Jarolím jeho nominaci.

Dodatečně se do týmu dostali také již stabilní reprezentant Pavelka, který má na kontě 13 startů. Jarolím se ho rozhodl znovu povolat, přestože nebyl spokojený s jeho výkony v předchozích zápasech. Pozvánku dostali také Zmrhal, který si premiéru prožil v minulém utkání s Ázerbájdžánem, a Kopic. Plzeňský záložník už vyléčil nemoc, která ho v říjnu limitovala.

"Byli mezi náhradníky, pro někoho jsem se musel rozhodnout. Honza Kopic byl na prvním srazu, pak z toho vypadl kvůli zdravotním problémům. Teď se vrací. Jarda Zmrhal, který byl na posledním srazu, v podstatě taky, a Pavelka byl taky v těch nominacích předtím," dodal Jarolím.

Je nám líto, video expirovalo.
Národní tým se sešel před Norskem a Dánskem
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články