Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Překvapení z Kypru si vychutnává nejsladší chvíle historie

Nikósie - Na konci srpna byli tři minuty od vyřazení ze čtvrtého předkola, teď fotbalisté APOEL Nikósie v euforii přemítají, kde až se může zastavit jejich neuvěřitelná pouť Ligou mistrů. Kypřané totiž po penaltovém rozstřelu senzačně odstranili z cesty favorizovaný Lyon a jejich trenér Ivan Jovanovič v emocích líčil, že APOEL právě zažil nejslavnější chvíli své pětaosmdesátileté historie.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Nikdy bychom nevěřili tomu, že se můžeme dostat tam, kam jsme se právě dostali," řekl Jovanovič, jehož tým je mezi osmičkou nejlepších evropských klubů sezony. Co by za to třeba daly oba slavné celky z Manchesteru, které v Lize mistrů vypadly už po základní skupině.

"Píšeme historii kyperského fotbalu a jsme na to patřičně hrdí. Tohle je obrovská událost pro celou zemi," prohlásil záložník Gustavo Manduca, jehož brzký středeční gól nasměroval zápas do prodloužení.

APOEL v předkole minulého ročníku Evropské ligy vyřadil Jablonec a na českém území se hovořilo o severočeské ostudě. Kyperský tým, který už Ligu mistrů hrál před dvěma lety, ale znovu dokázal, čeho je schopný. Přitom v sezoně 2004/05 bral každý jako samozřejmost, že si s ním Sparta v kvalifikaci LM poradila, byť s problémy.

Špičkové kyperské hráče ale nyní skvěle doplnil mix jihoamerických a portugalských posil a mužstvo, které v domácích zápasech spoléhá na fanatické fanoušky na svém dvacetitisícovém stánku, je rázem postrachem všech. Své o tom můžou říci v Lyonu. Francouzi si po osmifinálovém losu pochvalovali, jak přijatelného soupeře dostali, a teď musejí vysvětlovat, co způsobilo šokující vyřazení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Apoel Nikósie - Lyon

"Je mi jasné, že to přivolá obrovskou kritiku. APOEL není tým velkého jména, ale viděli jsme, že si zasloužili nejen postup ze skupiny, ale i do čtvrtfinále. Jsem obrovsky zklamaný, ale když se budeme utápět v depresi, tak nás to nikam neposune," uvedl kouč Lyonu Rémi Garde. 

V závěrečném předkole byl přitom APOEL nad propastí, a nebýt branky kanonýra Ailtona tři minuty před koncem odvety s Wislou Krakov, vůbec se nedostal ani do skupiny. Teď se už mužstvo těší na los čtvrtfinále, APOEL se jméno soupeře dozví příští týden.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články