Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Potter: Trénovat Chelsea je pravděpodobně nejtěžší práce ve fotbale

Trenér Graham Potter označil práci v Chelsea za pravděpodobně nejtěžší ve fotbale. Mrzí ho, že tým trápí rozsáhlá marodka, odpovědnost za nepovedené výsledky však bere na sebe. Frustraci fanoušků chápe.

Potter v září opustil Brighton a ujal se londýnského celku, v němž nahradil odvolaného Thomase Tuchela. Německý kouč vyhrál s Chelsea v roce 2021 Ligu mistrů a v minulé sezoně s ní v Premier League obsadil třetí pozici. Aktuálně je ale tým v anglické lize až desátý.

"Je to strašně těžká výzva. Myslím si, že je to pravděpodobně nejtěžší práce ve fotbale kvůli změně vedení a očekávání, která v Chelsea panují," řekl Potter.

"Blues" vyhráli jediný z posledních sedmi soutěžních zápasů. V neděli utrpěli v Anglickém poháru debakl 0:4 na hřišti Manchesteru City.

"Nemyslel jsem si, že přijdeme o 10 hráčů kvůli zranění. Jsem hlavní trenér, a když prohrajeme, je to moje vina. Nestojím o lítost, jsem opravdu vděčný, že tu mohu být," uvedl sedmačtyřicetiletý kouč.

Chelsea od května vlastní konzorcium vedené americkým investorem Toddem Boehlym. Předchozím majitelem byl ruský podnikatel Roman Abramovič. Právě jeho a Tuchelovo jméno vyvolávali fanoušci po vysoké nedělní porážce.

"Tenhle klub byl 20 let nějak řízen a fungoval opravdu dobře. Mám velký respekt k předchozímu vlastníkovi a k tomu, čeho dosáhli. Musíme začít od začátku. Tohle je nová éra, nová kapitola. Procházíme bolestnou fází, v tuto chvíli je to těžké. Chápu frustraci fanoušků a oceňuji jejich podporu," konstatoval někdejší kouč Östersundu nebo Swansea.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články