Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Porazit nejlepší dva týmy v Evropě je paráda, zářil Arteta, který věří v setrvání Aubameyanga

Znovu potvrdil, jak klíčovým hráčem pro Arsenal je. Pierre-Emerick Aubameyang rozhodl o postupu Arsenalu do finále Anglického poháru po výhře 2:0 nad Manchesterem City, když se postaral o oba góly "gunners". Trenér Mikel Arteta doufá, že výkony týmu v posledních zápasech přispějí k tomu, aby gabonský reprezentant v klubu setrval.

Pierre-Emerick Aubameyang
zdroj: ČTK/AP autor: Justin Tallis

"Hezké chvíle jsou vždycky lepší než ty ošklivé. Když s ním mluvím, vypadá přesvědčeně. Ale samozřejmě, když uvidí, že se nám daří a ubíráme se správným směrem, bude tomu nakloněn ještě víc," uvedl Arteta. Aubameyang hraje za Arsenal od roku 2018, kdy přišel z Dortmundu za více než 63 milionů eur a stal se nejdražší posilou v historii klubu.

"Kanonýři" si připsali v krátké době další cenné vítězství, o tři dny dříve zdolali v lize mistrovský Liverpool.

"Máme velkou radost z toho, co se nám povedlo. Porazit asi nejlepší dva týmy v Evropě je paráda. Hráči zaslouží uznání za odvedené výkony a bojovnost," prohlásil španělský kouč. V pohárovém finále narazí jeho tým 1. srpna na vítěze utkání mezi Chelsea a Manchesterem United.

Arteta uspěl v trenérském souboji s Pepem Guardiolou, kterému dělal do loňska asistenta, a ukončil sedmizápasovou sérii porážek Arsenalu s Manchesterem City. "Po zápase jsme si plácli a popřál jsem mu štěstí. Mám ho rád pořád stejně," uvedl Arteta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články