Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Finále FA Cupu bude londýnské. Chelsea si poradila s United, Arsenal si vyšlápl na City

V sezoně fotbalisté Chelsea s Manchesterem United třikrát prohráli, nyní si ale přichystali odplatu. V semifinále FA Cupu s přehledem přehráli Red Devils 3:1 a ve finále soutěže vyzvou londýnského rivala. V dresu Arsenalu proti obhájci FA Cupu úřadoval Pierre-Emerick Aubameyang. Dvěma góly zařídil vítězství svého týmu 2:0 nad Manchesterem City.

Chelsea slaví trefu Girouda v semifinále FA Cupu proti Manchesteru United
zdroj: ČTK/AP autor: Alastair Grant

Zápas se hrál rovněž ve Wembley a byl odvetou za předloňské finále Anglického poháru, v němž rovněž byla úspěšnější Chelsea. United utrpěli v devátém utkání po restartu sezony přerušené pandemií koronaviru první soutěžní porážku a prohráli poprvé od 22. ledna.

Chelsea šla do vedení ve čtvrthodinovém nastavení prvního poločasu, které si vynutilo ošetřování zraněného obránce Manchesteru Erica Baillyho. Domácí hráč zůstal v závěru normální hrací doby otřesený na trávníku, poté co se podruhé v krátké době srazil hlavou, tentokrát se spoluhráčem. Ze hřiště byl odnesen na nosítkách.

Na gól Oliviera Girouda z 11. přidané minuty navázal hned po změně stran Mason Mount a po vlastním zásahu Harryho Maguirea to bylo už 0:3. Bruno Fernandes už pouze snížil z penalty.

Pierre-Emerick Aubameyang oslavuje gól s Alexandrem Lacazettem
zdroj: ČTK/PA/NMC Pool autor: Justin Tallis

V týdnu byl Aubameyang od začátku duelu proti Liverpoolu v Premier League jen na lavičce, ale jako střídající hráč poté přispěl k cenné výhře 2:1. V FA Cupu se gabonský útočník se nejprve prosadil v 19. minutě z úhlu po centru Nicolase Pepého a v 71. minutě přidal pojistku po úniku po křídle.

Svěřencům kouče Mikela Artety, jenž do loňska působil v táboře soupeře jako asistent trenéra Pepa Guardioly, se tak podařilo ukončit sedmizápasovou sérii porážek s City. Desátý tým tabulky Premier League se postupem do 21. finále minimálně na den v této statistice odpoutal od Manchesteru United.

Fotbalový Anglický pohár - semifinále:

Manchester United - Chelsea 1:3 (0:1) Branky: 85. Fernandes z pen. - 45.+11. Giroud, 46. Mount, 74. vlastní Maguire.

Arsenal - Manchester City 2:0 (1:0) Branky: 19. a 71. Aubameyang. 

Chelsea se ve finále 1. srpna utká s Arsenalem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články