Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Polský prezident chce tvrdé tresty pro rowdies

Varšava - Polský prezident Bronislaw Komorowski prosazuje nekompromisní tresty pro fotbalové chuligány. Výrazný problém s rowdies je podle něj třeba razantně řešit vzhledem k tomu, že země příští rok uspořádá spolu s Ukrajinou mistrovství Evropy.

Bronislaw Komorowski a Donald Tusk
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Jsem pro velice tvrdé tresty pro rowdies ze stadionů. Často jsem pozoroval vracející se příznivce fotbalu z balkónu a vím, že je třeba rozlišovat fanoušky a chuligány," řekl Komorowski při setkání se studenty na univerzitě v Poznani.

Devětapadesátiletý státník přiznal, že kvůli chuligánům měl strach o svou rodinu. "Obával jsem se o děti a ženu vždy, když jejich cesta domů vedla stejnými ulicemi. Stejně jako o další lidi, kteří tamtudy šli prostě jen zařídit svoje každodenní záležitosti," řekl.

Polsko patří mezi evropské země, které mají s fotbalovými rowdies rozsáhlé potíže. Blížící se šampionát má být podle Komorowského příležitostí situaci vyřešit a neukázat se světu jako země, která nezvládne "bojovat s gangy ze stadionů".

"Polsko ve světe vnímají jako zemi, která si s fotbalovým chuligánstvím nedokáže poradit. S blížícím se turnajem by mělo být pro vládu řešení tohoto problému absolutní prioritou," uvedl Komorowski.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články