Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Po takové výhře za mě jednou budou držet v Maďarsku minutu ticha. Zní to jako zázrak, řekl Rossi

Ve skupině A3 Ligy národů měli být otloukánkem. Jenže jedna věc jsou papírové předpoklady, druhá je realita. A v ní fotbalisté Maďarska šokují. Ve společnosti Itálie, Německa a Anglie si vedou natolik dobře, že se vyhřívají na prvním místě. Vše navíc umocnili debaklem Albionu na jeho hřišti 4:0, po kterém kouč outsidera Marco Rossi mluvil o zázraku a zároveň momentu, po němž mu země jednou dá velkou poctu v podobě minuty ticha.

Slavící fotbalisté Maďarska
zdroj: REUTERS autor: Toby Melville

Maďaři Angličany poprvé překvapili už před jedenácti dny, kdy je doma porazili 1:0, což se jim povedlo poprvé od roku 1962. Na stadionu Molineux však rozjeli ještě větší show. Dvakrát skóroval Roland Sallai, další góly přidali Zsolt Nagy a Dániel Gazdag. Albion navíc závěr dohrával bez vyloučeného Johna Stonese.

"Anglie je jedním z nejsilnějších týmů světa a na šampionátu v Kataru bude patřit mezi favority. Uhrát takový výsledek na jejich půdě, to zní skoro jako zázrak," citovala Rossiho agentura Reuters.

Mužstvo italského kouče nasázelo venku Anglii čtyři góly jako první tým po 69 letech. Naposledy se to povedlo právě Maďarům v čele s legendárním Ferencem Puskásem při slavné výhře 6:3 ve Wembley.

"Pokud se ve fotbale dějí zázraky, není snadné je opakovat. Jsme šťastní, ale musíme zůstat nohama na zemi," upozornil Rossi. Maďarsko vyhrálo v Anglii o čtyři góly a s čistým kontem jako první tým v historii.

"Když jsem bral tuhle práci, řekl jsem prezidentovi a premiérovi, že chci zanechat v Maďarsku nesmazatelnou stopu. Myslím, že už se to povedlo. Jsem si jistý, že až jednoho dne zemřu, bude se na stadionech po celém Maďarsku držet minuta ticha," dodal sedmapadesátiletý trenér, jenž s národním týmem zaujal už na loňském Euru. V těžké základní skupině uhrál remízy s mistry světa Francií a Německem a do poslední chvíle sahal po postupu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články