Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Po dvou týdnech zpět na hřiště. Nevadí mi to, říká sparťanský lídr Dočkal

Vůbec mi to nevadilo, poznamenal Bořek Dočkal na adresu krátké dovolené, která sparťanským fotbalistům právě skončila. Před víkendem už se hlásili zpátky v klubu. Kapitán Sparty uvedl, že na odpočinutí od fotbalu mu stačí pouhých deset dní.

Fotbalisté Sparty odehráli poslední zápas skupiny o titul před dvěma týdny a nyní už se znovu hlásili na Strahově trenérovi Václavu Kotalovi na zahájení přípravy na nový ročník. Důvodem je vynucená přestávka zaviněná nákazou covid-19, kvůli které byla nejvyšší soutěž na tři měsíce přerušena.

"Dovolená byla v jiném termínu než předchozí roky, ale to mi bylo vcelku jedno, termín jsem ani neřešil," uvedl Dočkal. "Já jsem byl hlavně rád, že máme pár dní volno a poté, co závěr sezony byl v dost náročném tempu, si můžeme trochu odpočinout," dodal.

Dočkal zdůraznil, že na podobně krátké volno je zvyklý z minulých let, kdy se po sezoně účastnil reprezentačních akcí. Nebo působil v soutěžích, kde se i přes léto hrálo. "Pro mě osobně to problém nebyl. Už dřív jsem si na sobě vyzkoušel, že takových deset dní potřebuji, abych si od fotbalu odpočinul a znovu se na něj těšil," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Kanga chyběl na prvním sparťanském tréninku

"Myslím, že to bylo dostačující k nabrání jak fyzických, tak psychických sil. Vyčistit si hlavu je někdy ještě důležitější než fyzický stav. Poslední dobou bylo zápasů tolik, že za ty dva týdny dovolené se nedalo fyzicky nic ztratit, takže by s nabíráním kondice, které nás teď čeká, neměl být žádný problém," přidal.

Sparta se po skončení soutěže rozloučila s několika hráči, odešel Martin Frýdek, Semih Kaya, Costa Nhamoinesu nebo Georges Mandjeck. Podle Dočkala jde sice o relativně výrazné změny, ale výkony týmu v nadcházející sezoně by to nijak ovlivnit nemělo.

"Ač ta přestavba může působit dost razantně, minimálně co se týká počtu, tak necítím takovou nejistotu, která tady byla například před třemi lety, kdy naráz přišlo do týmu deset nových lidí. Tenkrát kolem těchto změn byla spousta otazníků, protože přicházeli do klubu hráči, kteří nebyli tolik známí a nevědělo se, co od nich čekat," uvedl.

"Teď mám pocit, že všichni, co ve Spartě jsme, víme navzájem, co od sebe očekávat. Během jara se tady utvořilo jádro týmu, ustálila se sestava, která byla úspěšná a vytvořila pevné základy. Pokud ty základy budou držet, na určitých postech se ten kádr povede zkvalitnit, vytvořit větší konkurenci, tak to vnímám směrem k nové sezoně pozitivně," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články