Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kanga dál jedná se Spartou o smlouvě, do přípravy se naopak zapojil Hancko

Bez Guélora Kangy začali fotbalisté Sparty přípravu na novou sezonu. Devětadvacetiletému záložníkovi, který v uplynulé sezoně patřil ke klíčovým hráčům letenského celku, skončila smlouva a s vedením jedná o novém kontraktu.

Na Strahově se naopak trenérovi Václavu Kotalovi hlásila jiná opora stoper Dávid Hancko, jehož hostování z Fiorentiny bylo kvůli koronaviru prodlouženo do konce července.

O služby slovenského reprezentanta Sparta nadále stojí a jedná s italským klubem o podmínkách, za jakých by mohl v Praze pokračovat.

Podle médií dostal Kanga od Sparty poslední nabídku. Gabonský záložník by údajně chtěl dvouletý kontrakt, zatímco Pražané nabízí roční smlouvu s opcí na další sezonu, která by se aktivovala automaticky podle hráčových výkonů.

Je nám líto, video expirovalo.
Kanga chyběl na prvním sparťanském tréninku

Kanga v minulém ročníku dal 12 gólů v 31 zápasech a díky triumfu v poháru pomohl týmu ukončit šestileté čekání na trofej.

Na zahájení přípravy chyběla také nová posila bulharský ofenzivní hráč Martin Minčev, který se kvůli koronavirové situaci v Evropě připojí k týmu až příští týden. Stejně na tom je Matěj Polidar, jenž do Sparty přišel v září, ale sezonu dohrál na hostování v Příbrami.

Chyběl také útočník Matěj Pulkrab, který se vrátil z hostování v Bohemians 1905 a příští týden ho čeká operace nespecifikovaného zranění.

Záložník Filip Souček je jako člen kádru Opavy, kde po únorovém přestupu hostoval do konce sezony, kvůli koronaviru ve slezském celku ve čtrnáctidenní karanténě.

Na odchodu je Václav Drchal, se kterým na Letné po vážném zranění a dlouhé rekonvalescenci momentálně nepočítají. Dvacetiletý útočník by měl kvůli dostatečnému hernímu vytížení odejít na roční hostování do Mladé Boleslavi.

V úvodní den přípravy hráči a členové realizačního týmu áčka Sparty absolvovali testy na covid-19, všechny byly negativní. První přípravné utkání je na Strahově čeká 28. července s Vltavínem a 1. srpna nastoupí proti Táborsku. Oba zápasy se budou kvůli koronaviru hrát bez diváků.

Od 4. srpna absolvuje Kotalův tým soustředění v Rakousku, kde by třetí celek uplynulého ročníku první ligy a vítěz poháru měl odehrát další čtyři přípravné zápasy. Soupeře ani termíny zatím Sparta neoznámila.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články