Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Po čtyřech měsících konec. Jarošík už není trenér slovinského Celje

První zahraniční trenérské angažmá skončilo pro Jiřího Jarošíka už po čtyřech měsících. Kvůli neuspokojivým výsledkům ho odvolal slovinský celek NK Celje a místo něj přivedl na lavičku Agrona Šalju.

Jiří Jarošík (vpravo)
zdroj: Twitter NK Celje

Celje v minulé sezoně premiérově ovládlo slovinskou ligu, v první polovině aktuálního ročníku ale skončilo až sedmé a třiačtyřicetiletý Jarošík na konci prosince nahradil Dušana Kosiče. Pod vedením bývalého obránce či záložníka Sparty, Chelsea, CSKA Moskva nebo Celticu Glasgow, který získal mistrovský titul v Česku, Anglii, Rusku i Skotsku, ale Celje vyhrálo jen dva z dvanácti soutěžních duelů a v osmi z nich prohrálo.

V lize se NK propadl až na předposlední, devátou příčku, která znamená účast v baráži. V domácím poháru Jarošík s mužstvem postoupil do čtvrtfinále.

Trenérskou kariéru zahájil Jarošík v juniorce pražské Sparty. Poté působil jako asistent Davida Holoubka v Liberci a v Ružomberku. Loni v červenci podepsal v rodném Ústí nad Labem poprvé smlouvu jako hlavní kouč. S druholigovým týmem skončil po podzimní části třetí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články