Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Jarošík se snaží restartovat Celje zatím marně: Sportem číslo jedna je tu házená

Ve třiačtyřiceti letech kroutí druhé angažmá na postu hlavního kouče a hned v zahraničí. Jiří Jarošík vede slovinské Celje. Tohle angažmá přišlo nečekaně, protože před tím vedl krátce jako první kouč jen druholigové Ústí nad Labem. "Jako fotbalista jsem měl všude spoustu známých a ti věděli, že jsem dostudoval licenci a jsem začínající trenér, asi proto se mi ozvali," vysvětloval v pořadu ČT Fotbal extra, jak se nejspíš dostal do Slovinska.

Jiří Jarošík (druhý zprava) ještě na lavičce Liberce s Davidem Holoubkem (v popředí)
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Přišel do týmu, který v minulé sezoně získal slovinský titul, ale nyní přišel sešup a hraje o záchranu. "Z týmu po titulu odešli tři lídři a zůstali tu mladí kluci, kteří sice hráli v přípravě dobře, ale teď se jim nedaří, protože liga je něco jiného," zamýšlel se, kde je problém, jemuž se snaží přijít na kloub. "Teď se v tom trochu patláme a nemůžeme se z toho dostat, nehrajeme špatný fotbal, ale výsledkově se nám nedaří," dodal.

Úroveň tamní ligy nepovažuje za špatnou. "Čtyři týmy tady hrají vždycky Evropskou ligu, začínají v kvalifikaci a vždycky se tam nějak dostanou. Ty by se prosadili i u nás, asi by nehrály o titul, ale střed tabulky," vysvětluje, jaká je úroveň slovinské nejvyšší soutěže.

Tady hraje deset týmů čtyřkolově. "To bych chtěl i v Čechách, protože při současných šestnácti mužstvech ztrácí liga na kvalitě. V deseti to kluky daleko líp připraví na Evropu a třeba i na nároďák," tvrdí přesvědčeně s tím, že by ale byl spíš pro tříkolový systém jako ve Skotsku, kde si také zahrál za Celtic Glasgow.

Je nám líto, video expirovalo.
Jarošík: Nemáme tu teď na růžích ustláno

V Celje na naše poměry překvapivě není fotbal sportem číslo jedna. "Tady je číslo jedna házená," vysvětluje Jarošík s tím, že zájem o fotbal je v Česku daleko větší.

V Celje je zatím spokojený, město se mu líbí, ale nezná ho příliš. "Moc jsem toho tu neprochodil, ale zatím to na procházky není kvůli covidu i protože mě všichni poznávají a vědí, že jsem trenér. A protože se nám nedaří, nemáme tady zrovna na růžích ustláno," dodává s úsměvem chlapík, který kromě jiného hrál i za Chlesea, Birmingham, CSKA Moskva i Spartu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články