Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeňský dorost v mládežnické LM zatím nestíhá, Kohout je však spokojen

Praha – Bez milionových bonusů a bez vyprodaných tribun, přesto proti těm nejlepším týmům Evropy. Dorostenci Plzně do devatenácti let se v nové sezoně, podobně jako jejich seniorští kolegové, učastní Ligy mistrů, i když jen té mládežnické. Mladí Viktoriáni jsou zatím po dvou zápasech bez bodu při skóre 1:9. Šéftrenér plzeňské mládeže Jiří Kohout však hodnotí prozatímní působení mladých Plzeňanů pozitivně.

 "Jak pro hráče, tak i pro trenéry je to obrovská lekce. Hrajeme zápasy se špičkovými týmy, a i když se nám výsledkově nedaří, jako zkušenost do budoucna to hodnotíme velice kladně," hodnotí prozatímní působení mladíků šéftrenér plzeňské mládeže a trenér juniorky Jiří Kohout.

Mladí Plzeňané zatím mají odehrána dvě utkání a obě prohráli rozdílem třídy. V prvním z nich doma podlehli Manchesteru City, v jehož sestavě se představili i hráči figurující na soupisce A-týmu pro Capital One Cup, 1:4. V tom druhém pak nestačili na CSKA Moskva a do Plzně si odvezli výprask 5:0. "Výsledky nám ukazují, že mezi špičkovými evropskými celky a námi je poměrně velký rozdíl. Dobře to bylo v těch zápasech znát na herním projevu," řekl Kohout.

"Na druhou stranu tým jako Manchester City je složen z hráčů z celé Evropy. V jeho dresu hráli mladíci z Rakouska, Španělska, Portugalska či Belgie doplnění o hráče z Anglie. Co se týče CSKA, za něj hráli samí Rusové, ale vůbec jsme nechytili začátek a od prvních minut jsme tahali za kratší konec," uznal.

Avšak Plzeň není jediná, které se příliš nedaří. Ještě o poznání hůř je na tom Bayern Mnichov, který je v tabulce skupiny D na posledním místě. Německý celek nejprve podlehl CSKA 0:2 a naposledy inkasoval tvrdý direkt v Anglii, kde proti místnímu Manchesteru City prohrál 0:6.

Kohout však přiznává, že plzeňská devatenáctka žádné přehnané cíle nemá, a primárním úkolem je tak sběr zkušeností. "Nějaké cíle, ať už bodové či na umístění, nemáme. Vedení nám řeklo pouze to, ať zápasy odehrajeme, co nejlíp to půjde, což se i snažíme. Myslím, že třeba v úvodním zápase proti Manchesteru City jsme podali solidní výkon," dodal Kohout.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal extra
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články