Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzeň získala z Olomouce střelce Chorého, opačným směrem míří Řezníček

První zimní posilu hlásí z Plzně a hned výraznou. Jasný lídr nejvyšší soutěže získal z Olomouce vytáhlého střelce Tomáše Chorého. Dvaadvacetiletý kanonýr na západě Čech podepsal smlouvu na čtyři a půl roku. Opačným směrem putuje jiný útočník Jakub Řezníček, jenž na Hané bude hostovat.

Tomáš Chorý v dresu Plzně
zdroj: http://www.fcviktoria.cz

Plzeň využila výstupní klauzuli, kterou měl Chorý ve smlouvě se Sigmou. Přestupovou částku kluby nezveřejnily, média spekulují o sumě kolem 25 milionů korun.

Vysoký útočník patřil v Olomouci, která je po podzimu v lize coby nováček nečekaně na třetím místě, mezi opory. Jako odchovanec Sigmy strávil v jejím dresu celou dosavadní kariéru. V nejvyšší soutěži má na kontě 37 utkání a pět vstřelených branek, v tomto ligovém ročníku odehrál 12 kol a trefil se dvakrát.

Od roku 2010 byl členem všech mládežnických reprezentací, zahrál si i na uplynulém evropském šampionátu do jednadvaceti let, kde se jednou gólově prosadil.

"Tomáš prokazuje dlouhodobě skvělou výkonnost, o čemž nás přesvědčoval po celou dobu, co jsme jeho sportovní vývoj monitorovali. Patří bezesporu mezi nejlepší útočníky v domácí soutěži, což v takto mladém věku budí respekt," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Je nám líto, video expirovalo.
Chorý: Je to největší posun v mé kariéře

"Těší nás, že Tomáše můžeme využít jako okamžitou posilu do našeho kádru, a zároveň v něm stále spatřujeme obrovský výkonnostní potenciál," dodal Šádek.

Chorý absolvoval zátěžové testy a v pátek už nebude chybět na prvním tréninku Viktorie v zimní přípravě. "Přestup do Plzně je pro mě dalším velkým krokem v kariéře. Jsem nadšený, že o mě projevil zájem klub formátu Viktorie, který každý rok hraje o titul a účastní se evropských pohárů. Těším se na nové spoluhráče a úspěchy, kterých společně dosáhneme," řekl Chorý.

Viktoria, která po podzimu vede ligu o 14 bodů, kromě peněz poslala do Olomouce také jiného útočníka Jakuba Řezníčka, který se na západě Čech po letním přestupu z Brna ideálně nechytl a o návrat do formy se pokusí na Hané během hostování.

"Jakub nedostával na podzim tolik příležitostí, kolik by si asi sám představoval. Po vzájemné dohodě jsme dospěli k rozhodnutí, které bude pro obě strany nejlepší," popsal Šádek.

Sám devětadvacetiletý útočník bere změnu jako výzvu. "Pro mě osobně je to další výzva v mé kariéře. Chci dokázat, že stále umím dávat góly a můžu být platný týmu ze špičky tabulky," řekl Řezníček.

Plzeň tak má v kádru nyní tři útočníky. Vedle Chorého jimi jsou nejlepší ligový střelec Michael Krmenčík a Marek Bakoš.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články